Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Όταν έχουν πρόβλημα οι σεκιουριτάδες θα …φωνάζουν την… αστυνομία.


«Η προστασία εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης ενώ η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τη φρούρηση στον περιμετρικό χώρο αυτού. Ήδη εκπονείται σχέδιο ασφαλούς εξωτερικής φρούρησης του Κοινοβουλίου από συγκεκριμένη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων»
Θα υπάρξει διαγωνισμός η θα είναι με απ΄ευθείαν ανάθεση σε κολλητούς ;
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Μανούρας ο οποίος σε  δηλώσεις του επεσήμανε ότι περιορίζεται κατά 25 αστυνομικούς η Υπηρεσία Ασφάλειας του Προέδρου της κυβέρνησης. Επίσης, κατά 20 αντίστοιχα, η ασφάλεια του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά 5 αστυνομικούς η ασφάλεια των λοιπών Αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, κατά 3 αστυνομικούς, η ασφάλεια των υπουργών, κατά 2 αστυνομικούς, η ασφάλεια των αναπληρωτών υπουργών και κατά 1 η ασφάλεια των υφυπουργών.
Μείωση κατά 5 άτομα θα υπάρξει στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ενώ κατά 4 άτομα, στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Καταργείται επίσης, η συνοδεία αστυνομικών σε βουλευτές, ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Ακόμη περιορίζονται σε 3, οι αστυνομικοί που διατίθενται σε νόμιμα λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επιπρόσθετα, περιορίζεται από 6 σε 2 μήνες, η περίοδος διάθεσης αστυνομικών, σε πρώην υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υπουργούς μετά τη λήξη της θητείας τους.

«Οι δαπάνες που προκαλούνται για την αγορά, συντήρηση και κίνηση των μέσων που διατίθενται για τη συνοδεία προσώπων, πλην των κρατικών λειτουργών, θα βαρύνουν τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους»

Οι ιδιώτες που υποβάλλουν αιτήματα για παροχή αστυνομικής προστασίας και εφόσον κρίνεται από την Επιτροπή ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα καταβάλλουν το ισόποσο των μικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολεί, εφόσον το εισόδημά τους είναι ανώτερο των 100.000 ευρώ ετησίως. Στην συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι, εκδότες, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...