Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Για άλλους … παντεσπάνι, και για άλλους …μπομπότα.


Όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδας αποκάλυψαν το μέγεθος της διασπάθισης των κεφαλαίων της Proton Bank υπό τη διοίκηση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος άλλωστε για το λόγο αυτό βρίσκεται υπό κατηγορία για 5 κακουργήματα που επιφέρουν ποινή έως και ισόβιας κάθειρξης, το ελληνικό δημόσιο έσπευσε, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να σώσει την Τράπεζα.
Στις 9 Οκτωβρίου του 2011, η Proton Bank τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και η άδεια λειτουργίας της ανακλήθηκε. Σειρά στοιχείων ενεργητικού και παθητικού μεταβιβάστηκαν στη νεοσυσταθείσα Νέα Proton Τράπεζα. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει προσωρινά τη δημόσια ενίσχυσή της, ύψους 1,7 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή ενέκρινε προσωρινά το μέτρο αυτό έως ότου λάβει οριστική απόφαση σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Νέα Proton, της νέας νομικής οντότητας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας. Σημειώνεται ότι επειδή δεν μεταβιβάστηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία εκτιμήθηκαν στην εύλογη αξία τους, o ισολογισμός ανοίγματος της τράπεζας Νέα Proton παρουσιάζει μεγαλύτερο παθητικό από ενεργητικό. Η διαφορά καλύφθηκε με εισφορά του ελληνικού Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), και το αρχικό κεφάλαιο της Νέα Proton χορηγήθηκε από το Σκέλος Εξυγίανσης του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Η Επιτροπή συνάγει το συμπέρασμα ότι η εισφορά 1,122 δισ. ευρώ από μέρους του ΤΕΚΕ, η οποία ισοδυναμεί με επιχορήγηση αφού δεν θα επιστραφεί, καθώς και η εισφορά κεφαλαίου 0,55 δισ. ευρώ από μέρους του ΤΧΣ, από την οποία δεν μπορεί να αναμένεται προοπτική κερδοφορίας, αποτελούν κρατικές ενισχύσεις.

Πολύ γύρω-γύρω το πάνε το θέμα με τον… ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ.


Λαυρεντιάδης- Γεννηματάς-Παπανδρέου-Μητσοτάκης, Το τετράγωνο.. του ..κύκλου.

 

Αυτός είναι ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ…. Λαυρεντιάδης


Θα γλυτώσει την φυλακή ο αχυράνθρωπος Λαυρεντιάδης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...