Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

«Η Nobilis είναι του Σμπώκου» - Έτσι αγοράστηκε η βίλα της Διονυσίου ΑρεοπαγίτουΕμείς γράψαμε χθες πως  Εάν δεν φτάσουν στον …Σμπώκο, είναι …πατάτα η υπόθεση. και… έφτασαν.Καλή αρχή

 Με τις βαλίτσες πήγαιναν τα λεφτά στον Άκη!

Ο Ζήγρας... κελάηδησε. Βαρόνος των media, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε περισσότερα από 400.000 ευρώ «μαύρα» προκειμένου να μεταβιβάσει στον Άκη Τσοχατζόπουλο γνωστό καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, κατονόμασε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ζήγρας. Ο Νίκος Ζήγρας κατέθεσε ότι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος είναι ο Απόστολος Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Τα ονόματα

Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος. Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο - κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκος.

Στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέπραττε ο Γιάννης Σμπώκος, τα επένδυε στη συνέχεια ο πεθερός του, που είχε χρηματιστηριακή εταιρεία. Πρόκειται για τα χρήματα, μερίδια των οποίων ζητά απεγνωσμένα μέχρι και σήμερα από τον Γιάννη Σμπώκο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίος στις σημειώσεις του αποκαλεί «bosko».

Υποστήριξε ακόμη ότι τόσο η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και η Βίκυ Σταμάτη, γνώριζαν για τις «διαδρομές» του «μαύρου» πολιτικού χρήματος διότι σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν όλα του τα μυστικά στις γυναίκες του.
Mάλιστα, όπως ανέφερε ο Νίκος Ζήγρας, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, είχε συναινέσει στο διαζύγιο με εφάπαξ καταβολή 500.000 ευρώ και καταβολή 3.000 ευρώ το μήνα.

Στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε κατά τον Ζήγρα πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Ο βαρόνος των Media

Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής απολογίας του ο μετανοημένος «εξάδερφος» ο οποίος δρούσε ως μπροστινός του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρεται εκτενώς σε δοσοληψία την οποία είχε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον πασίγνωστο εκδότη με τη πολυσχιδή δράση.
Η συγκεκριμένη ιστορία αφορά και τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλο, Αλέξανδρο, τον οποίο ο πρώην υπουργός θέλησε να «προικίσει» κάνοντας τον μέτοχο σε εταιρία εστίασης. Στη συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει το γνωστό καφέ-μπαρ «Στοα» στην Πατησίων το οποίο –σύμφωνα με το Ζήγρα- απέκτησε για λογαριασμό του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός καταβάλλοντας μαύρα χρήματα στον μεγαλοεκδότη.
«Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφε-μπαρ στην Πατησίων, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κατηγορούμενου δίνει νέα τροπή στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με την απολογία του ο πρώην υπουργός ξέπλενε χρήμα και μέσω της αγοράς επιχειρήσεων οι οποίες μάλιστα άνηκαν σε εκδότες.

Ο Ιανός

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Νίκος Ζήγρας αποκαλύπτει και τις προσπάθειες του Άκη Τσοχατζόπουλου να αγοράσει ποσοστό των μετοχών του Ιανού, μέσω της εταιρείας NORIS AG.
«Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε από εμένα για να αγοράσει ο Τσοχατζόπουλος μετοχές του Ιανού. Ο εκπρόσωπος του Ιανού, Νικόλαος Καρατζάς, γνώριζε ότι η NORIS ήταν συμφερόντων Τσοχατζόπουλου και εγώ γνώρισα τον Καρατζά από τον Τσοχατζόπουλο. Σήμερα η NORIS έχει κλείσει».
Ωστόσο ο κατηγορούμενος απέφυγε να αναφέρει τι ποσοστό του Ιανού αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος λέγοντας ότι αποτελεί μεγάλο μυστικό μεταξύ του πρώην υπουργού και του Καρατζά.
«Ο Τσοχατζόπουλος μου γνώρισε τον Καρατζά το 2003, στη συνέχεια μου είπε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και είναι ευκαιρία να μπει αυτός στην εταιρεία. Διαχειρίστρια της NORIS ήταν μια ελβετική εταιρεία η ΚΑΜΙΝΑΔΑ εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο BERNAT LIMAN. Εγώ επικοινωνούσα μαζί του μόνο κατόπιν εντολών Τσοχατζόπουλου», κατέληξε.


Στην απολογία του επίσης, παραδέχεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το όνομά του για τις προσωπικές δουλειές και τα ταξίδια του. Επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με την off shore Νobilis που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Αρεοπαγίτου. Ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του αποκαλύπτει ότι αγοράστηκε και ιδρύθηκε αποκλειστικά από τον Ιωάννη Σμπώκο για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο Σμπώκος, αναφέρει, παρέδωσε τις μετοχές στον Τσοχατζόπουλο, ο οποίος ήθελε μέσω αυτής να αγοράσει το ακίνητο της Αρεοπαγίτου.
Και ο ίδιος ο Νίκος Ζήγρας, χαρακτηρίζει «εικονική» την αγορά του νεοκλασικού «Έγινε χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα παρά μόνο οι φόροι και τα έξοδα», τονίζει και περιγράφει αναλυτικά πώς έγινε η αγοραπωλησία. Επισημαίνει ότι ήταν εκείνος που έφερε σε επαφή τον Άκη Τσοχατζόπουλο με τον Αστέριο Οικονομίδη της Arcon (επίσης προφυλακισμένος), οποίος ανακαίνισε το νεοκλασικό. Έκτοτε έγιναν επιστήθιοι φίλοι, τονίζει και αναφέρει αναλυτικά σε ποιες άλλες δουλειές συνεργάστηκαν και με τον τρόπο με τον οποίο έκοβαν τις αποδείξεις.
«Εικονική» χαρακτηρίζει και την αγορά του διαμερίσματος της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Αγοράστηκε από τον Αστέριο Οικονομίδη στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως λέει.
Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού επιβεβαιώνει και τον κομβικό ρόλος της προφυλακισμένης λογίστριας Φρόσως Λαμπροπούλου «Γνωρίζει όλα τα μυστικά και μαγειρέματα του πρώην υπουργού», λέει χαρακτηριστικά στον ανακριτή.

Διαβάστε εδώ όλη την απολογία του ΖΗΓΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...