Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Όπου να΄ναι πέφτει το καθεστώς στην Συρία, από την αμερικανική… Αλ-Καϊντα, που σφαγιάζει ανεξέλεγκτα.


Ο εναπομείναν συριακός στρατός εξαπέλυσε χθες αντεπίθεση για να ανακτήσει τον έλεγχο συνοικιών της Δαμασκού που βρίσκονται στα χέρια των αμερικανοκίνητων ανταρτών, ενώ ενεπλάκη και σε μάχες χωρίς προηγούμενο στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σε μια νέα κλιμάκωση της βίας που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα και να πάνε ως πρόσφυγες στο Λίβανο. Στο Χαλέπι, την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, σφοδρές μάχες ξέσπασαν επίσης σε πολλές συνοικίες, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο στη σύγκρουση που πολλές πρωτεύουσες και διεθνείς οργανισμοί αποκαλούν πλέον ανεπιφύλακτα με τον όρο "εμφύλιος πόλεμος", αποκρύπτοντας εσκεμμένα ότι οι δήθεν αντάρτες είναι ξενόφερτοι μισθοφόροι της Αλ Καιντα που τα βρήκαν με τους αμερικανούς και δεν είναι πλέον ..τρομοκράτες αλλά… αγωνιστές της ελευθερίας.   
Διπλωματική πηγή στο Υπουργείο των Εξωτερικών στην Άγκυρα δήλωσε ανωνύμως την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, "τρείς Σύροι Στρατηγοί διέσχισαν τη μεθόριο μετά τις βραδινές ώρες της Πέμπτης ανεβάζοντας, πλέον, στους 24 τον αριθμό των Στρατηγών της Συρίας, που έχουν λιποτακτήσει".
Ο ένας από τους τρείς Στρατηγούς "συνοδευόταν από περίπου 10 στενούς του συνεργάτες", πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Περισσότεροι από 43 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία ζουν σήμερα στο έδαφος της Τουρκίας, σε διάφορους καταυλισμούς στην περιοχή της μεθορίου με τη Συρία.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε, εξάλλου, ότι οποιαδήποτε απόπειρα γίνει για να ενεργήσει κάποια χώρα εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσον αφορά τη Συρία, θα αποδειχθεί "μάταιη".
Οι δηλώσεις του Πούτιν έγιναν κατά τη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, που καθορίζει την πολιτική, όσον αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Η  Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες το ρωσικό βέτο στο ψήφισμα που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας "θα επιτρέψει να συνεχιστεί η βία στη Συρία".
Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει εντολή να προετοιμαστεί μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, για την περίπτωση που η συριακή κυβέρνηση αποπειραθεί να δώσει πυραύλους ή χημικά όπλα στη  Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.
Η Χεζμπολάχ--η οποία στο παρελθόν έχει δεχθεί στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από τη Συρία και το Ιράν--εκτόξευσε χιλιάδες κυρίως μικρού βεληνεκούς πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους στην διάρκεια της επίθεσης του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο το 2006. Μερικοί μεγαλύτερου βεληνεκούς πύραυλοι είχαν φθάσει ως το κεντρικό Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...