Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Προσοχή επικίνδυνα παγωτά.


Την ανάκληση δύο ειδών παγωτών της εταιρείας ΚΡΙ-ΚΡΙ, αποφάσισε ο ΕΦΕΤ, καθώς χαρακτηρίστηκαν ως ''μη ασφαλή'', από το εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους''.
Πρόκειται για τα παγωτά με την εμπορική ονομασία TOP EXOTIC, με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο. Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ, οι "ενδείξεις στη συσκευασία των παγωτών δηλώνουν την παρουσία χρωστικών Ε102 και Ε110, ενώ δεν αναγράφουν την υποχρεωτική φράση ''Ε102, Ε110: Μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών''.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, αναφέρει τα εξής:
''Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία παγωτού με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο, συσκευασίας 80ml και διαπίστωσε ότι η επισήμανσή του ήταν ελλιπής αναφορικά με τις χρωστικές Ε102 και Ε110 που περιείχε.
Η εμπορική ονομασία του προϊόντος είναι «TOP EXOTIC παγωτό με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο ΚΡΙ-ΚΡΙ», το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΚΡΙ-ΚΡΙ» Βιομηχανία Γάλακτος, 3ο χλμ Σερρών-Δράμας.
Το δείγμα χαρακτηρίστηκε από το αρμόδιο εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους ως ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 1333/2008, Παράρτημα V, διότι ενώ οι ενδείξεις συσκευασίας του δηλώνουν την παρουσία των χρωστικών Ε102 και Ε110, δεν αναγράφουν την υποχρεωτική φράση ‘Ε102, Ε110: Μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών’.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...