Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Το κόλπο είναι πολύ παλιό, ρε ρεμάλια.


Τα ίδια τα ταμεία καλύπτουν τους απατεώνες διότι από μέσα γινόταν η μοιρασιά των ανύπαρκτων συντάξεων . Το κόλπο είναι παλιό.

Πολύ παλιά  οι τραπεζίτες σε συνεργασία με προμηθευτές έβγαζαν μαϊμού δάνεια ανύπαρκτων προσώπων, και γινόταν μοιρασιά, ενώ οι εισαγγελείς έψαχναν για …ανύπαρκτους και …πεθαμένους.  
Την ώρα που σπεύδουν να αναζητήσουν έσοδα από τις (άνω των) 20.000 συντάξεις μαϊμού, όπως τις είχε παρουσιάσει ο τότε υπουργός Γ. Κουτρουμάνης , κι ενώ εξελίσσεται εδώ και 5 μήνες εισαγγελική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, τα ταμεία έστειλαν στον εισαγγελέα Μουζακίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία μόνο για...δέκα τρεις συντάξεις μαϊμού.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως θα μπει μαχαίρι σε περίπου 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ καθώς οι συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή, πιθανότατα διότι ελάμβαναν «μαϊμού» συντάξεις. για την υπόθεση των μαϊμού συντάξεων διενεργείται εδώ και επτά μήνες έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη με αφορμή τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί ο τότε υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Σύμφωνα με αυτές ελάμβαναν 20.000 άτομα συντάξεις μαϊμού προκαλώντας ζημία στα ασφαλιστικά ταμεία τα τελευταία χρόνια 120 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας –σύμφωνα με πληροφορίες- μόνο για 13 περιπτώσεις συντάξεων-μαϊμού προσκόμισαν στοιχεία τα Ταμεία, κάτι το οποίο έχει ενοχλήσει τις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα που διερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν σε απάτη και απιστία



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι θυμήθηκες ρε ixnos Θα εννοείς το κόλπο με τα δάνεια που ήταν με την εγγύηση του δημοσίου μετά το 81. Κάποιοι διευθυντές τραπεζών έφαγαν με χρυσά κουτάλια για ανύπαρκτες επιχειρήσεις-πρόσωπα που… ακόμα τις ψάχνουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...