Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Χρυσές πατριωτικές μπίζνες στη Θράκη με το catering των λαθρομεταναστών!


Κάποιοι στη Θράκη φαίνεται πως βρήκαν την ευκαιρία να τα αρπάξουν , ενώ η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό και έτοιμη να εκραγεί. Ο λόγος για τις εταιρίες που ανέλαβαν, υπό αδιαφανείς όρους και συνθήκες την παροχή υπηρεσιών σίτισης στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών σε Ξάνθη και Ροδόπη, στα κτηριακά συγκροτήματα που στεγάζονταν και λειτουργούσαν οι πρώην αστυνομικές σχολές της Θράκης. Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από πλευράς τόσο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και της ΕΛ.ΑΣ., τη σίτιση έχουν αναλάβει εταιρικά σχήματα στα οποία συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΞ και εταιρία από τη Θεσσαλονίκη η οποία έχει αναλάβει και τη σίτιση των φοιτητών στις σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΧΟΥΤΟΣ CATERING). Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει επιχειρηματικά ομφάλιος λώρος με τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Πληροφορίες που περιμένουμε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες αφού πουθενά στο Διαύγεια δεν έχει εμφανιστεί η δημόσια προκήρυξη για το θέμα αυτό.
 Υπάρχουν αναφορές για το κόστος των υπηρεσιών αυτών το οποίο ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 6 περίπου ευρώ την ημέρα ανά άτομο, γεγονός που εκτοξεύει το κόστος της παροχής υπηρεσιών σίτισης των μεταναστών σε πολλές χιλιάδες ευρώ την ημέρα, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τη σίτιση των μεταναστών, όπως τα οργανωμένα κέντρα συσσιτίων του στρατού τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα χρήματα που δαπανούνται για την ολοκληρωμένη παραγωγή συσσιτίου των μεταναστών και με χαμηλότερο κόστος να προσφέρουν σε καθημερινά βάση φαγητό. Παράλληλα, υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την πλήρη σίτιση των μεταναστών  και εντός των πρώην αστυνομικών σχολών, καθώς εκεί λειτουργούσαν μαγειρεία που σε καθημερινή βάση κάλυπταν τις ανάγκες σίτισης των δοκίμων αστυφυλάκων με 1000 έως 1500 μερίδες και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα και με πολύ χαμηλότερο κόστος.
Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν προκρίθηκαν αυτές οι λύσεις, παρά επιλέχθηκε να δαπανηθούν πολλές χιλιάδες ευρώ σε καθημερινή βάση για catering και υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, και ποιοι θησαυρίζουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...