Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται σήμερα ο ..εκβιαστής - πλασιέ … ΟΛΑΝΤ, και 120 κατασκευαστές συνιστούν …επίκυψη.



Απίστευτες παρασκηνιακές διεργασίες που εμπλέκουν την Κρήτη και τις έρευνες για τα κοιτάσματα νότια του νησιού στην επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, Φρανσουά Ολάντ, έρχονται στο προσκήνιο.
Με σημείο αναφοράς τα εξοπλιστικά προγράμματα, η Γαλλία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις έρευνες για τον ορυκτό πλούτο που είναι σε εξέλιξη, σαν … δούρειο ίππο προκειμένου να πουλήσει στην Ελλάδα έξι φρεγάτες.
Μάλιστα, η γαλλική εφημερίδα Figaro αναφέρεται σε σχέδιο συνεργασίας των δύο χωρών σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά επισημαίνοντας πως η Γαλλία επιθυμεί να παράσχει τεχνογνωσία προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Η γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας, που βασίζεται σε ένα «δανεισμό» δύο φρεγατών», σημειώνει η εφημερίδα, συνδέοντας το συγκεκριμένο σχέδιο με τις έρευνες που θα ξεκινήσει η Ελλάδα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Οι εξελίξεις επαναφέρουν στο προσκήνιο και τη μάχη συμφερόντων για το θέμα της ανακήρυξης της ΑΟΖ. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το onalert.gr, οι Γάλλοι θέλουν να πουλήσουν έξι φρεγάτες και ο «δανεισμός» των δύο πλοίων είναι μια καλή αρχή. Αν η Αθήνα πει ναι στην πρόταση Ολάντ, θα είναι ένα πολύ καλό «δώρο» για τον Γάλλο πρόεδρο.
Με τη συμμετοχή 120, επιχειρηματιών  από τη Γαλλία και την Ελλάδα και παρουσία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Γερμανού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα επιχειρηματική συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...