Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαρά....Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται ..κρύο.



Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι τα πήραμε.
"Εάν δεν με ανέτρεπαν η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική...", υποστηρίζει ο Κώστας Μητσοτάκης στο βιβλίο του "Μπροστά από την εποχή της".
Προφανώς ο πληθυντικός "ανέτρεπαν" είναι ευγενείας μια και ο Μητσοτάκης όπως και ο Στέφανος Μάνος θεωρεί ότι τον ανέτρεψε ο Σαμαράς!
Είκοσι χρόνια μετά ο επίτιμος δεν μπορεί να κρύψει τα αισθήματα αποτροπιασμού που του προκαλεί ο Σαμαράς. Αν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο τα 20 χρόνια που έχουν περάσει από το 1993 είναι ο σωστός χρόνος για να ειπωθεί από τον επίτιμο και η δική του αλήθεια σε ένα βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση. Αρκεί αυτό το βιβλίο για να πάρει το αίμα του πίσω ο επίτιμος; Για να προκαλέσει δηλαδή την πτώση της κυβέρνησης. Μάλλον όχι. Θα μπορούσε όμως να είναι μια μικρή σπίθα που θα υπονόμευε μια κυβέρνηση που δείχνει τόσο άβουλη για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις και τόσο διαπλεκόμενη.


Τι όμως είχε συμβεί το 1993;

9 Σεπτεμβρίου 1993.  
Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης ανεξαρτητοποιείται και ρίχνει τη κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια ακατάληπτη δήλωση η οποία ήταν όλα τα λεφτά: «Το θέμα της Μακεδονίας μας δρομολογήθηκε (...) προς την κατεύθυνση της εθνικής τραγωδίας. (...) Το θέμα του ΟΤΕ, μετά μάλιστα από τις γνωστές περιπέτειες της ΑΓΕΤ, εγείρει τεράστια ερωτηματικά (...) Κύριε πρόεδρε, όλα τα παραπάνω με φέρνουν στην επώδυνη θέση να κάνω χρήση του συνταγματικού μου δικαιώματος και να προχωρήσω στην άρση της εμπιστοσύνης μου από την κυβέρνηση».
O Mητσοτάκης κατηγορεί τον Σαμαρά για τη πτώση της κυβέρνησής  του και αφήνει να εννοηθεί ότι τον ρίξανε συμφέροντα φωτογραφίζοντας τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Ενάμισι χρόνο μετά ο Συμπιλίδης με τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπό του μιλάει στο «Star» και στον Γιώργο Τράγκα για τη νύχτα πριν τη πτώση του Μητσοτάκη
Την πέρασα στο σπίτι των κουμπάρων μου με ψωμί και τυρί. Είχε προηγηθεί μια συνάντηση στο σπίτι του Στεφανόπουλου όπου ο Σαμαράς μας εξήγησε πως έχει η υπόθεση της Μακεδονίας…
Σε κάποιο σημείο λέει ότι εάν έλεγε πως θα ρίξει τον Μητσοτάκη δεν θα έφτανε στην ..Αθήνα αλλά …έφτασε όταν βγήκε ο Σαμαράς αρχηγός. O Σαμαράς επιχειρεί να επαναφέρει τον Συμπιλίδη στην ενεργό δράση τον χρήζει για λίγες μέρες μόνο υποψήφιο βουλευτή. Γίνεται ο κακός χαμός στη Συγγρού. Η Βόζεμπεργκ θα γράψει χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Ο Συμπιλίδης υπέγραψε δήλωση μετανοίας ή το αδίκημα παραγράφηκε λόγω εικοσαετίας». 
(Η αντάρτισσα Ελίζα επέστρεψε αθόρυβα στη ΝΔ.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...