Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυσαν τον Αρβανιτόπουλο. Θα καθίσει στο σκαμνί; η θα ρωτήσουν πρώτα τον… Ράϊχενμπαχ






Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του δήθεν υπουργού παιδείας για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε φοιτητής του ΤΕΙ. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Σύλλογο Φοιτητών του ΑΤΕΙΘ, μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε εκπρόσωπος των φοιτητών, αναφέροντας ότι ως έχει κριθεί, τα προγράμματα σπουδών μπορούν να αλλάξουν, εφόσον προκύψουν νομικές πλημμέλειες που αφορούν, είτε την νομιμότητα της διαδικασίας είτε του περιεχομένου τους (ΣτΕ 5757/1996), πάντως ο φοιτητής στα πλαίσια και της αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, δεν μπορεί να στερηθεί το πρόγραμμα σπουδών που έχει επιλέξει και αυτό δεν μπορεί να τροποποιηθεί ως προς αυτόν.

Εν προκειμένω, ο Υπουργός Παιδείας εισηγήθηκε και πρότεινε με το λεγόμενο "Σχέδιο Αθηνά", ευρύτατο ανασχηματισμό των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων που επιφέρουν σε σχέση με το ΑΤΕΙ δυσμενείς συνέπειες χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία των γνωμοδοτήσεων, που οδηγεί σε καταστρατήγηση του Συντάγματος και βεβαίως του νόμου που διασφαλίζει την συνταγματική πρόβλεψη.

Ταυτόχρονα επιχειρεί την αλλοίωση προγραμμάτων σπουδών κατ' ουσίαν χιλιάδων φοιτητών, προφανώς παρά τη θέλησή τους και παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις.

Οι ενέργειες αυτές του κυρίου Υπουργού Παιδείας εκθεμελιώνουν ένα ολόκληρο Ίδρυμα που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πατρίδα μας χωρίς να διασφαλισθεί στο ελάχιστο η τήρηση της νομιμότητας που είναι το μόνο εχέγγυο εφαρμογής ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Παιδείας αποτελεί εξόφθαλμα παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο (άρθρο 259ΠΚ)αλλά και κατάχρηση εξουσίας και θα πρέπει να διερευνηθεί θεσμικά η ευθύνη του. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...