Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Tραπεζίτες με..…offshore…



Αποκαλυπτική λίστα με δεκάδες ύποπτες εταιρείες offshore σε διάφορα σημεία του πλανήτη, που ανήκουν σε γνωστούς τραπεζίτες και στις οποίες διοχέτευσαν παράνομα περισσότερα από 3 δισ. ευρώ έχουν συντάξει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, δρομολογώντας απρόβλεπτες εξελίξεις.
 
  Οι υπεράκτιες αυτές εταιρείες, λόγω των ιδιοκτητών τους, που ήταν συγχρόνως και τραπεζίτες, είχαν απεριόριστη όσο και προνομιακή πρόσβαση σε δάνεια και χρηματοδοτήσεις. Χρήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τις ίδιες πληροφορίες σε πολλές ύποπτες συναλλαγές και όπως αποδεικνύεται δεν εξοφλήθηκαν ποτέ προκαλώντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στα ταμεία των τραπεζών.

  Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν στο επίκεντρο των εισαγγελικών ερευνών βρέθηκε η διαβόητη «συμμορία του Χρηματιστηρίου».
  Έτσι λοιπόν οι οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν την κίνηση εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών της περιόδου 2000-2005 και τα ευρήματα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.
  Από τα πρώτα κιόλας στάδια των ερευνών ανακαλύφθηκαν δεκάδες εταιρείες offshore οι οποίες «κάλυπταν» συστηματικά ένα ευρύ φάσμα ύποπτων συναλλαγών, που συνέβαλαν στον ανεξήγητο πλουτισμό αρκετών τραπεζιτών, οι οποίοι, αφού δημιούργησαν τελικά εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την απάτη του Χρηματιστηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...