Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Επαναλειτουργούν αύριο οι τράπεζες εκτός των Κύπρου και Λαϊκή



Επαναλειτουργούν αύριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα και οι τράπεζες, εκτός από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

Οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη και αυτό για να λόγους προσαρμογής των λογισμικών συστημάτων τους μετά την απόφαση για απορρόφηση της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα επαναλειτουργήσουν αύριο χωρίς περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές και στη διακίνηση κεφαλαίων και θα ισχύουν όσα βρίσκονταν σε εφαρμογή πριν την απόφαση για το κλείσιμο τους. Όμως Έντονη είναι η αντίδραση κυβέρνησης κομμάτων και συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων, για την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή, να επιτρέψει την λειτουργία των τραπεζών χωρίς περιοριστικά μέτρα.
Θεωρούν ότι η κίνηση Δημητριάδη θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση το υγιές κομμάτι του τραπεζικού συστήματος. Κυβέρνηση και ΣΠΕ διακατέχονται από ερωτηματικά, οργή και κατηγορούν ευθέως τον Πανίκο Δημητριάδη.
Άγνωστο παραμένει το ποσοστό του κουρέματος των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ για τις Τράπεζα Κύπρου. Παρά τους υπολογισμούς της Λευκωσίας ότι το «κούρεμα» στο συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα θα κυμανθεί γύρω στο 30%, τραπεζική πηγή αναφέρει ότι μπορεί το ποσοστό να φθάσει τελικά γύρω στο 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...