Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Και η Ελληνική τράπεζα στο… Πάρκινγκ της Πειραιώς;



Κύκλοι της Τρόικας αισιοδοξούν ότι μέχρι απόψε θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχίζεται, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένταξη στη συμφωνία και των υποκαταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα. Βασική επιδίωξη είναι να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματα των τριών Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη.
Με την απορρόφηση όλων των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, επιτυγχάνεται η διασφάλιση όλων των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα.
Επισημαίνεται ότι, η Ελληνική τράπεζα διαθέτει δίκτυο 29 καταστημάτων στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα εμπλοκή φαίνεται να παρουσιάστηκε στην υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στην Πειραιώς. Η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, μετά την άτεγκτη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις “παγώνει” την όλη διαδικασία.
Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η κίνηση της κυβέρνησης έχει προφανή σκοπό να πιέσει για συνολικό πακέτο διάσωσης της χώρας και να μην κόψει τη διασύνδεση του τραπεζικού της συστήματος με άλλη χώρα, ”δωρίζοντας” στην τρόικα τον όποιο συστημικό χαρακτήρα έχει.
Eστω και τη υστάτη, τίθεται θέμα για τον ELA, που απορρόφησε η Μαρφίν- Εγνατία μέσω της Λαϊκής Τράπεζας, που υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και οι τροϊκάνοι ζητούν να “φορτωθεί” η Τράπεζα Κύπρου, κάτι το οποίο, αν συμβεί, σημαίνει και την αυτόματη κατάρρευσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...