Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Καθυστέρει το Eurogroup για την Κύπρο





 

Με δύο ώρες καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει το κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο. Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στη κυπριακή κυβέρνηση και την τρόικα, στις Βρυξέλλες, για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, η οποία είναι κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. To Eurogroup, που ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στις 21:00. Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα αργά το απόγευμα (λίγο μετά τις 6.00) τους αρχηγούς των κομμάτων για τις μέχρι τώρα επαφές του στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν τέθηκε θέμα διαχωρισμού και της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή». 

O στόχος της κυπριακής πλευράς είναι να κλείσει η συμφωνία για το κούρεμα των καταθέσεων στο 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 στην Κύπρου και στο 4% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στις υπόλοιπες τράπεζες.


Οι διαφωνίες παραμένουν και η αναβολή ερμηνεύεται ως παράταση του χρόνου των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων πριν από την επίσημη διαπραγμάτευση εντός του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ επιμένει ότι θα πρέπει η Τράπεζα Κύπρου να αναλάβει τα 9 δις που άντλησε η Λαϊκή Τράπεζα από τον ELA, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανθίσταται στην εξέλιξη αυτή.
ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: «Πιστεύω ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταλήξουμε, καθώς το διακύβευμα  δεν είναι μόνο η Κύπρος, αλλά συνολικά η σταθερότητα της Ευρωζώνης», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogrpoup, o υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν.

Κύπριος αξιωματούχος ανέφερε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τους αρχηγούς των κομμάτων, τους είπε ότι σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε δεν έχει τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε,ρε και κάνει απόβαση ο Καμμένος,ο Τσίπρας και ο Σόρος τι έχει να γίνει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...