Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ντροπή σας υποτακτικά σκουπίδια !



Η Hochtief προχώρησε στην πώληση της εταιρικής μονάδας των αεροδρομίων της, στην οποία περιλαμβάνεται και το μερίδιο της στο «Ελ. Βενιζέλος», σε θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments), έναντι 1,5 δισ. ευρώ.
Η πώληση στην PSP Investments θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2013. Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, εάν χρειαστεί, καθώς και σε άλλες εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Η Hoctief ελέγχει, μεταξύ άλλων, το 40% περίπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο πλέον περνά υπό καναδικό έλεγχο.
Η εταιρία είχε προχωρήσει πέρσι σε μια αποτυχημένη προσπάθεια επιχείρησης των έξι αεροδρομίων της και οι πλειοδότες μεταξύ των οποίων η Vinci καθώς και η κινεζική HNA Group πρόσφεραν πάνω από 1 δισ. ευρώ για την μονάδα, την οποία όμως η Hochtief αποτιμούσε μέχρι τα 1,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες ανά τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϋ και Τίρανα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής κατασκευαστικής επιχείρησης, αυτά τα αεροδρόμια διαχειρίζονται περίπου 95 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
Πριν λίγες ημέρες η ξενόδουλη κυβέρνηση έλεγε για  “τιτάνια προσπάθεια”: Το επόμενο «σημαντικό» γκρουπ περιουσιακών στοιχείων που θα μπει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης εντός του 2013 είναι στον τομέα των υποδομών, και η περίπτωση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται αρκετά ψηλά στις προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΔΑΑ αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο και περιλαμβάνει την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης που λήγει το 2026, αλλά και την πώληση ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου που ανέρχεται στο 55%. Για το ΔΑΑ υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από τους κινεζικούς ομίλους Shenzhen Airport και Friedmann Pacific Asset Management, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν, μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα πλασάροντας ότι αυτοί ….κάνουν κουμάντο. Μιλούσαν με τα δεδομένα της προγενέστερης κατάστασης την ώρα που οι Γερμανοί έκαναν τις μπίζνες τους ανενόχλητοι χωρίς ουδείς να πάρει είδηση το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...