Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Έχουν πολύ ….ψωμάκι τα… σκουπίδια.



Σε όλη την χώρα προχωρούν οι διαγωνισμοί που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων. Το ποσό που θα «παίξει» για τις εργολαβίες ανά την επικράτεια θα ξεπεράσουν τα 3 δις ευρώ και ανάμεσα στους διεκδικητές για την… πίτα συναντάμε άλλη μία φορά τους συνήθεις ύποπτους.
Την Ελλάκτωρ, την Τέρνα Ενεργειακή, την J&P Άβαξ και την Intrakat. Όλες οι εταιρίες γνωστές και μη εξαιρετέες, βεβαίως βεβαίως…
Την αρχή στην mega ρεμούλα-φαγοπότι  έκανε η Πελοπόννησος. Στον  σχετικό διαγωνισμό μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στη δεύτερη φάση είχαν περάσει πέντε εταιρείες – κοινοπραξίες.
Πρόκειται για τις εταιρείες Archirodon Group -Intrakat – Envitec, η ένωση εταιρειών Μεσόγειος – J&P ABAΞ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Novaera Hellas και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ.
Τρεις από τις πέντε εταιρείες αιτήθηκαν επίσημα για μια παράταση 15 ημερών, προκειμένου, ως λέγεται, να τακτοποιήσουν κάποια τυπικά ενδολειτουργικά θέματά τους, ώστε να είναι καθόλα νόμιμες και να διεκδικήσουν το έργο.
Παρ” όλ” αυτά, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας απέρριψε το αίτημά τους επικαλούμενη το για πολλούς σαθρό επιχείρημα της «στενότητας χρόνου». Έτσι ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται στην κοινοπραξία Μπόμπολα και Περιστέρη....
Αξίζει να σημειωθεί πως έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης έδειξαν τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όσο και ο κ. Μιχαλόπουλος, σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα, οι οποίοι παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ποιος είναι ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου στο θέμα με τα στερεά απόβλητα της Πελοποννήσου Ε.Μιχαλόπουλου;  Οι δύο από τις πέντε εταιρίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ζήτησαν παράταση 15 ημερών για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών της Φάσης Β’ του διαγωνισμού αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι μόνες εταιρίες που δεν ζήτησαν την παράταση είναι αυτές του Εθνικού μας Εργολάβου Γ.Μπόμπολα του Σ.Κόκκαλη και του Περιστέρη που στην ουσία έχουν κάνει μια κοινοπραξία. Τότε ο τεχνικός σύμβουλος Ε.Μιχαλόπουλος ζήτησε από την επιτροπή να μην δοθεί καμία παράταση μιας που κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Ο κ.Μιχαλόπουλος είχε στόχο να πετάξει έξω τις δύο εταιρίες που έχουν τις καλύτερες και πιο οικονομικές προσφορές και έτσι να μείνει μόνο η ‘άτυπη’ κοινοπραξία Μπόμπολα, Κόκκαλη και Περιστέρη. Τώρα ποια είναι η σχέση του κ.Μιχαλόπουλου με τον Εθνικό Εργολάβο; Ο κ΄.Μιχαλόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία ASE SYNERGY «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ(ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ''ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΠΕΜ Α.Ε. - ASE SYNERGY CONSULTING A.E.''» (εδω). Ποιος είναι πρόεδρος της ΕΠΕΜ Α.Ε; Ονομάζεται Α.Λουκάτος (εδω), (εδω)

Τι σχέση έχει με τον ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ Γ.ΜΠΟΜΠΟΛΑ; 

ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΙΑ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες… 

Το αποτέλεσμα;
Λίγες μόνο ημέρες πριν την κατάθεση των τελικών προτάσεων για το διαγωνισμό, δηλαδή είχαν απομείνει  από επτά που ήταν στην πρώτη φάση  μόλις δύο εταιρείες.
Μία εξ αυτών φέρεται να είναι η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ, συμφερόντων του Γιώργου Μπόμπολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...