Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Έκλεισε την παπαραλιακη γιατί είναι ….χωράφι του. Αποκλεισμένη στην ουσία η ..Αλικαρνασσός.





Εάν τον πλάκωναν κάθε πέντε λεπτά στο ξύλο τον… «πολίτη» δεν θα τολμούσε να το κάνει και να ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες.
Με ένταση ξεκίνησε το πρωινό, με λιμενικό και αστυνομία να σπεύδουν στην οδό Σεφέρη, στην παραλιακή λεωφόρο, αφού ειδοποιήθηκαν από τον ιδιώτη που έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του έργου.

Ο εργολάβος και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης που μετέβησαν, νωρίς το πρωί, στο σημείο για να προχωρήσει το συνεργείο στην επίστρωση ασφαλτικού, βρήκαν εκεί αστυνομία και λιμενικό, με δεδομένο ότι ο προσφεύγων στο ΣτΕ ιδιώτης είχε ειδοποιήσει, αναφέροντας ότι εκτελούνται παράνομα οι εργασίες, αφού το ΣτΕ έχει διατάξει την προσωρινή αναστολή των εργασιών ως την εκδίκαση της υπόθεσης και την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του επιδίωξε με διαπραγματεύσεις να επιτραπεί να "πέσουν" τα ασφαλτικά και να μην καταστραφεί το υλικό, το οποίο κατόπιν ο δήμος θα πρέπει να ξαναπληρώσει, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν απέφεραν καρπούς, με αποτέλεσμα η ένταση να κλιμακωθεί και με εντολή του δημάρχου ... να εφαρμοστεί ... άρον άρον η απόφαση του ΣτΕ που χαρακτήρισε πεζόδρομο την ιδιοκτησία του ιδιώτη. Έτσι, πρόχειρα με κάδους, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος προς την Αλικαρνασσό στο ύψος της ιδιοκτησίας του ιδιώτη!

Η παραλιακή αποκλείστηκε από το ύψος των φωτεινών σηματοδοτών στην είσοδο του προβλήτα 6 κι όλα αυτά σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Μαινόμενος ταύρος ο δήμαρχος για την τροπή που πήρε η υπόθεση, ενώ στο πλευρό του δήμου τάχθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευ.Κουκιαδάκης που μετέβη στο σημείο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το πως ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας μετατρέπεται, σε τμήμα του, σε ... πεζόδρομο!
Άλαλούμ  δηλαδή επικρατεί μετά το κλείσιμο της παραλιακής και την ένταση που επικράτησε! Ο δήμος πήρε την απόφαση (δείτε εδώ) και λίγο πριν το απόγευμα έλαβε...εξώδικο από την Περιφέρεια Κρήτης! Με επιστολή του στο Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τον Λιμενάρχη Ηρακλείου και τον Διοικητή της Π.Υ. Ηρακλείου και κοινοποίηση σε  Εισαγγελέα, Δήμαρχο Ηρακλείου, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ζητά, μετά το κλείσιμο της οδού, να γνωρίζει αν προκύψει οποιοδήποτε απρόβλεπτο έκτακτο γεγονός, τα σχέδια διαφυγής των κατοίκων της περιοχής.

Τελικά "έπεσαν" ασφαλτικά σε μικρό μέρος του δρόμου, απλά για να διοχετευθεί η ποσότητα που είχε ήδη το μηχάνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...