Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σε Μαϊμού στιγμιαίο κατασκεύασμα πουλήθηκε εικονικά ο 902



Το ΚΚΕ με χθεσινή του ανακοίνωση αποκάλυψε την κυπριακή εταιρεία που αγόρασε τον 902 καθώς και το όνομα της.
«Η αγοράστρια εταιρεία είναι η Α- Orizon Media Lt0064, η οποία είναι κυπριακή εταιρεία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία», έγραψε συγκεκριμένα.
Ωστόσο σήμερα τα ΝΕΑ, σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους αναφέρουν πως το μυστήριο της αγοραπωλησίας του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού παραμένει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία είναι παντελώς άγνωστη στην Κύπρο, ενώ ακόμη και κυβερνητικά στελέχη στη Μεγαλόνησο εξέφραζαν χθες το βράδυ την έκπληξή τους και την άγνοιά τους.
Από την έρευνα της εφημερίδας, επίσης, δεν έγινε δυνατή η ταύτιση της εταιρείας με συγκεκριμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται είτε στο χώρο του Τύπου είτε ευρύτερα, αν και στην Κύπρο συζητούν για μεταβίβαση του σταθμού σε εκπροσώπους ρωσικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Μια επιπλέον σύγχυση δημιουργήθηκε και από το όνομα της εταιρείας που ηχητικά παραπέμπει στον όμιλο Horizon media με έδρα την Νέα Υόρκη.



Όμως στο ΕΣΡ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  η ανακοίνωση και γνωστοποίηση της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ μ έ χ ρ ι ς ΦΥΣΙΚΟΥ προσώπου, και θα χαλάσει η δουλειά εκτός και εάν το ΕΣΡ παρακάμψει τον νόμο. 



Η εταιρεία A-Orizon Media δεν υπάρχει στο αρχείο του γενικού μητρώου εταιρειών της Κύπρου, αλλά έχει κάνει αίτηση υπαγωγής μόλις πριν από λίγες ημέρες.
Ποιοι επιχειρηματίες βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, και πόσο το ύψος της συναλλαγής;
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Α-Οrizon Media LTD που αγόρασε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο "902" που ανήκει στο ΚΚΕ, έχει κάνει αίτηση εγγραφής ονόματος στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών Κύπρου, αλλά δεν υπάρχει φάκελος με οποιοδήποτε στοιχείο.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει εγγεγραμμένη εταιρεία, αλλά
εταιρεία υπό εγγραφή. Ως εκ τούτου στη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες, όπως και το μετοχικό κεφάλαιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...