Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Άξιζε ρε ελεεινοί ο θάνατος ενός νέου για ένα κολοεισιτήριο;



Κατέληξε ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι, όταν πήδηξε από τρόλεϊ κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων, το βράδυ της Τρίτης.
Την είδηση του θανάτου του νεαρού επιβεβαίωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο διευθυντής νευροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γ. Ορφανίδης.
Ο 18χρονος χτύπησε το κεφάλι του σε πεζοδρόμιο στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τον ελεγκτή και το πρόστιμο, μιας και δεν είχε εισιτήριο.
Πάτησε το μπουτόν ασφαλείας και πετάχτηκε έξω από το τρόλεϊ ενώ ήταν εν κινήσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κράσπεδο.

Σε βάρος του οδηγού και του ελεγκτή του τρόλεϊ που  ο 18χρονος έχασε την ζωή του μετά από έλεγχο εισιτηρίων  σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετασθούν επιβάτες του τρόλεϊ για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 18χρονου.
Ο νόμος, στην μεγαλοπρεπή του ισότητα, απαγορεύει και στους πλούσιους όπως και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από τα γεφύρια ή στις παραλίες, να ζητιανεύουν στους δρόμους  να κλέβουν ψωμί», καθώς και να μην πληρώνουν εισιτήριο στο τρόλεϊ θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στην ρήση του Ανατόλ Φράνς.
Δυστυχώς, όμως, σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή κοστίζει 1,40 ευρώ, αμέσως μετά την τραγωδία, τα στοιχήματα άρχισαν να πέφτουν βροχή για το ποιος κρατικός «διανοούμενος» ή αξιωματούχος θα ζητούσε πρώτος να σταλεί το πρόστιμο για την μια ακύρωση εισιτηρίου στην οικογένεια του νεκρού 18χρονου  και να τους κατασχεθεί το σπίτι ενδεχομένως αν δεν το πληρώσουν αμέσως.
Το στοίχημα κέρδισε λίγες ώρες μετά το θάνατο του απελπισμένου αγοριού η αθλια που δηλώνει συγγραφέας Λένα Διβάνη που σχολιάζοντας το γεγονός έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Συμπέρασμα. Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν την δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».
Αλήθεια, τι πιο λογικό από το να πηδάνε οι «τζαμπατζήδες» από τα τρόλεϊ και οι χρεωμένοι από τα μπαλκόνια; Αυτοί οι σταμπαρισμένοι κηφήνες της κοινωνίας που με την στάση τους πιάνουν κορόιδα όλους τους υπόλοιπους, μαζί και την κυρία Διβάνη, που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους και ακυρώνουν τα εισιτήριά τους. Και φυσικά όποιος τολμήσει να ψελλίσει έστω και λέξη για τα κρούσματα της μνημονιακής «καθημερινότητας της απόγνωσης» θα κατηγορηθεί πάραυτα ως φτηνός λαικιστής. Σαν τους λαικιστές συνεπιβάτες του αγοριού που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν αυτοί από την τσέπη τους το αντίτιμο του εισιτηρίου στον μαινόμενο ελεγκτή που επέμενε να οδηγήσει τον «τζαμπατζή» στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό όμως δεν χωράει στην λογική των κρατικών «διανοούμενων» που μη έχοντας μπει ποτέ στη ζωή τους σε τρόλεϊ και λεωφορείο αδυνατούν να καταλάβουν την αλληλεγγύη των «κορόιδων» στους «τζαμπατζήδες» των ημερών μας. Γιατί απλά δεν ξέρουν πως η ανθρωπιά κρατιέται ακόμα από τις χειρολαβές των λεωφορείων.
alfavita

 

Ζητάει και τα ρέστα ο ΟΑΣΑ για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου!


"Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το "παίξει καπετάνιος" για ένα ευρώ" 

 

Στο σημείο είχαν καταφθάσει 5 περιπολικά ωστόσο η κατάσταση ήταν ηλεκτρισμένη. Επιβάτες και περαστικοί τα βάζουν με τον ελεγκτή ενώ ένας από τους επιβαίνοντες έρχεται στα χέρια μαζί του. Σύμφωνα με τοvideo που παρουσιάζει το eurospy, μία κοπέλα, που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε κατάσταση «αμόκ» μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του «Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;» Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα ενώ κάποιοι επιβάτες απευθυνόμενοι στον οδηγό και τον ελεγκτή λένε «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια». Να σημειωθεί πως μαρτυρίες τον επιβατών λένε πως ελεγκτής και οδηγός κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με τον άτυχο νεαρό τον έσπρωξαν από το τρόλεϊ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...