Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τώρα ανακαλύπτουν κόλπα της περασμένης δεκαετίας



H νέα μέθοδος της νυχτερινής φοροδιαφυγής έχει και τίτλο. Ονομάζεται «για τη φανέλα της ομάδας»! Ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έχει στα χέρια του έναν καυτό φάκελο (τον έχει ήδη διαβιβάσει στο ΣΔΟΕ και στους αρμόδιους εισαγγελείς) με τις συναυλίες που δήθεν διεξάγονται από αθλητικά σωματεία για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Δηλαδή, «δώστε λεφτά για τη φανέλα της ομάδας και απολαύστε τον αγαπημένο σας τραγουδιστή».

Πώς στήνεται η φοροδιαφυγή για τη φανέλα της ομάδας; Με έναν απλό τρόπο. Υπογράφεται από τον πρόεδρο της ομάδας δήθεν ένα συμβόλαιο ότι η αμοιβή του τραγουδιστή θα είναι μόνον 5.000 ευρώ. Αυτά είναι και τα μόνα που φορολογούνται για τον καλλιτέχνη. Αλλά ο τραγουδιστής στην πραγματικότητα παίρνει για μια εμφάνιση («αρπαχτή» τη λένε στο ΣΔΟΕ) 30.000 ευρώ ή ακόμη και περισσότερα. Πώς γίνεται αυτό; Με τη μη θεώρηση των εισιτηρίων από πλευράς του προέδρου. Και έτσι τα χρήματα πάνε μαύρα κατευθείαν στον τραγουδιστή. Ηδη άρχισαν να καλούνται και πρόεδροι ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά και καλλιτέχνες που περιοδεύουν τα καλοκαίρια στην περιφέρεια για... αρπαχτές στα γήπεδα.

Ρε πανηλιθιοι μόνο από ποδοσφαιρικά σωματεία γίνεται αυτή η κομπίνα; Όλα τα σωματεία η πολιτιστικοί σύλλογοι, δεν υποχρεούνται να κόβουν εισιτήρια σε εκδηλώσεις που γίνονται για την ενίσχυση τους. Έτσι ..παραχωρούσαν σε κέντρα το δικαίωμα αυτό αντί αμοιβής ,έφερνε π.χ τον Νταλάρα ο μαγαζάτορας και έλεγε…. είναι πολιτιστική εκδήλωση από το τάδε σωματείο .Έτσι δεν έκοβε εισιτήρια νόμιμα.
Το κόλπο είναι πανάρχαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...