Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Πόσα τερατώδη ψέματα μπορούν να χωρέσουν σε τόσο λίγες λέξεις;



Μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών – Αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές- Ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ’ λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αλλάζουν όλα στο λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου  και έχει τον φιλόδοξο στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ” λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ(Από τις πληροφορίες μας οι ώρες διδασκαλίας των μαθηματικών σε κάθε τάξη παραμένουν ως έχουν). και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ” λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Τέσσερις φορές από Πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι τρεις πρώτες φορές για να προαχθούν από τάξη σε τάξη και να πάρουν το Απολυτήριο και η τελευταία, η τελική, για να εισαχθούν σε ΑΕΙ, αφου έχουν πάρει το Απολυτήριο Λυκείου. Τα μαθήματα της τελικής εξέτασης εισαγωγής θα είναι τέσσερα, όμως για τον υπολογισμό των μορίων θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων. Σημανική αλλαγή είναι ότι ο βαθμός από τα προφορικά που έχει ο μαθητής σε κάθε μάθημα θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον βαθμό που πήρε στο μάθημα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.  Για τα θέματα των εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αλλάζουν όλα στο Λύκειο από τον Σεπτέμβριο.

Πάλι η καραμέλα της αποσύνδεσης του Λυκείου από τις εισαγωγικές (ενώ θα υπολογίζονται οι βαθμοί από την Α’ Λυκείου) τι σκατά αποσύνδεση είναι αν μετράνε οι βαθμοί Α, Β, Γ Λυκείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...