Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Πρέπει να νομιμοποιηθούν και τα αυθαίρετα, για να..κατασχεθούν.



Τακτοποιεί τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ο νέος νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε στη Βουλή. Με μόλις 50 ευρώ το μήνα και 102 δόσεις οι ιδιοκτήτες θα τακτοποιούν τα αυθαίρετα κτίσματα.

Ωστόσο σε περιπτώσεις μεγάλων αυθαιρεσιών, ή σε εντελώς παράνομα κτίσματα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιτύχει μόνο αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια, ωστόσο του δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιήσει στη συνέχεια το κτίσμα υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα, προβλέπονται και εκπτώσεις στα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είναι άνεργοι ή ανήκουν σε άλλες ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένα, υπάρχει έκπτωση 85% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, 80% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με ατομικό εισόδημα έως 18.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 24.000 ευρώ, 80% για παλιννοστούντες ομογενείς και Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους μονίμους κατοίκους Θράκης, 50% έκπτωση για τέκνα παλιννοστούντων, 70% έκπτωση για τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και 30% έκπτωση για μακροχρόνια ανέργους. Επίσης, για τους πολύτεκνους, προβλέπεται έκπτωση 80% για την κύρια και 50% για τη δευτερεύουσα κατοικία.
Εξάλλου την έναρξη των πλειστηριασμών στις υποθηκευμένες κατοικίες προανήγγειλε έμμεσα το Στουρναρι σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» . λέγοντας ότι ….σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η στεγαστική πίστη. «Κανείς δεν θέλει τους κακοπληρωτές να τους εξαιρούμε, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στεγαστική πίστη. Δεν πρόκειται ποτέ να τράπεζα να ξαναδώσει δάνειο» διαβεβαιώνοντας την ίδια ώρα πως «δεν θα θιγεί ο άνθρωπος, ο οποίος λόγω της συγκυρίας δεν μπορεί να ξεπληρώσει το πρώτο του σπίτι»….. Το …δεύτερο όμως θα το χάσει.
Υπάρχουν όμως και τα… διακοποδανεια οι κάρτες και άλλα καλούδια που έχουν καταχρεώσει του Έλληνες από παλιά και έχουν ..σκάσει..Εκεί …παίζουν τα…. νομιμοποιημένα αυθαίρετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...