Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Εσύ πήρες το αυτοκόλλητο για την... σκηνή σου;



Είναι ρε παιδί μου για πολλές..φάπες.
Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι παράνομο από το 1976, αλλά φέτος σημειώθηκε μία σημαντική αλλαγή στα πρόστιμα με σκοπό την ευκολότερη είσπραξή τους.
Από το διοικητικό πρόστιμο των 147 ευρώ, που ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις (δύσκολη η συλλογή του λόγω έλλειψης μηχανισμών των Δήμων) περάσαμε σε πρόστιμο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των 300 ευρώ, που, αν πληρωθεί μέσα σε δέκα ημέρες στην αστυνομία ή το λιμενικό θα «πέσει», στο μισό, δηλαδή φτάνει περίπου στα 150 ευρώ που ήταν παλιότερα. 
Μετά από προσθήκη της τελευταίας στιγμής, το υπουργείο Περιβάλλοντος με σχέδιο νόμου που προωθεί για τα αυθαίρετα, αφήνει «παραθυράκι» νομιμοποίησης στους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προστεθήκαν οι ενδιαφερόμενοι ελεύθεροι κατασκηνωτές θα πρέπει να δηλώσουν στην Εφορία τα πλήρη στοιχεία τους και τα ακριβή τετραγωνικά του εξοπλισμού τους (σκηνές, sleeping bags, πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζια παραλίας, αυτοσχέδιες τέντες, αιώρες κτλ). Επίσης απαιτείται να προσκομίσουν αεροφωτογραφίες από την αρμόδια πολεοδομική αρχή στις οποίες θα καταγράφεται με ευκρίνεια το σημείο όπου θα κατασκηνώσουν.
Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το ειδικό πρόστιμο για την νομιμοποίηση των σκηνών ξεκινά από 50 ευρώ/τμ και ποικίλει από παραλία σε παραλία Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα προμηθευτούν ένα ειδικό αυτοκόλλητο σήμα το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουν στους τυπικούς ελέγχους που διενεργούνται από την αστυνομία κατά τη διάρκεια τις τουριστικής σεζόν στο πλαίσιο εφόδων στις παραλίες.
Ωστόσο, όπως προειδοποιούν έμπειροι φοροτεχνικοί, όσοι δηλώσουν την σκηνή τους στην εφορία προκειμένου να την νομιμοποιήσουν, μπορεί να γλυτώσουν από την αστυνομία και το λιμενικό, αλλά θα κινδυνεύσουν να θεωρηθούν ιδιοκτήτες εξοχικής κατοικίας (!) και να φορολογηθούν ανάλογα.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ ΛΕΜΕ!!! ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΟ. ΣΥΓΓΕΝΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΕ ΜΑΖΕΨΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΡΙΑ ΑΧΙΝΟΥΣ. ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΔΥΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ; ΑΧΙΝΟΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ; ΤΟΥΣ ΤΡΩΩ. ΜΑΛΙΣΤΑ, 700 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΕΡΑΣΤΙΤΕΧΝΙΚΗ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ! 700 ΕΥΡΩ!

Ανώνυμος είπε...

επρεπε να τους πλακωσει απο το κεφαλι με τους αχινους να τους γαμισει την μάπα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...