Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Βάλτε και κανα..παϊδάκι στην…. θράκα.



Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά των… δασοφάγων στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί από τις πολύ μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν από τη νύχτα....Στην περιοχή όμως, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να ξεφύγει. Από το πρωί, κάνουν ρίψεις νερού από αέρος δέκα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος, μαζί με τις ενισχύσεις που έφθασαν από την περιφέρεια, αυτή την ώρα ενεργούν 130 πυροσβέστες με 66 οχήματα, δεκάδες άτομα πεζοπόρα και ισχυρές δυνάμεις των δήμων, του στρατού, εθελοντές και ιδιωτικά μηχανήματα.
Ακόμα δεν έχει γίνει ο απολογισμός, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στον οικισμό Αγία Κυριακή, μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων. Ενισχύσεις καταφθάνουν από διάφορα σημεία της χώρας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων.
Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταβαίνουν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται δυνάμεις και από την Κομοτηνή που αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα οδικώς.
Ήδη, την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα, που έφτασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 122 άντρες, 61 οχήματα, 100 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες ιδιωτών. Δέκα αεροσκάφη  και τρία ελικόπτερα επιχειρούν επί τόπου από τις πρώτες πρωινές ώρες. 90 στρατιώτες βρίσκονται ήδη στο σημείο, προσπαθώντας να σχηματίσουν αντιπυρικές ζώνες. Οι πυροσβέστες έχουν για την ώρα αποσοβήσει, έπειτα από ολονύκτιες προσπάθειες, τον κίνδυνο εισόδου της φωτιάς στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, καθώς παρουσιάζει από το πρωί καλύτερη εικόνα.
Οι προσπάθειες των εναέριων μέσων συντονίζονται από ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, είναι το βόρειο τμήμα του πύρινου μετώπου, προς τον οικισμό Αγία Κυριακή απ’ όπου και ξεκίνησε η φωτιά, καθώς δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, και οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν από χωματόδρομους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...