Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Eληξε μαλακά η εξέγερση των λαθρο στην Αμυγδαλέζα




Ένταση επικράτησε απόψε στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 όταν αρκετοί μετανάστες αρνήθηκαν να επιστρέψουν στους θαλάμους και άρχισαν να καίνε στρώματα ενώ μερικοί από αυτούς πέταξαν πέτρες και εναντίον των αστυνομικών.
 Στο σημείο κατέφτασαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έγινε χρήση βομβών κρότου λάμψης, ενώ 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να περιορίσουν την φωτιά.
O λόγος της εξέγερσης των λαθρομεταναστών είναι οι συνθήκες κράτησης. Η κατάσταση κρίθηκε ως σοβαρή, καθώς σύμφωνα με το zougla.gr , 10 αστυνομικοί φέρονται να ήταν εγκλωβισμένοι στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχει και αριθμός αποδράσεων. Για αυτό το λόγο έχουν στηθεί μπλόκα ( από την αστυνομία) στους γύρω δρόμους.
Λίγο μετά τις 12:30  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το κέντρο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας εισέβαλαν στο χώρο, σταμάτησαν την εξέγερση των λαθρομεταναστών και προχώρησαν στην καταμέτρηση τους για να διαπιστώσουν αν κάποιος από αυτούς έχει αποδράσει.
Η αιτία της εξέγερσης δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες αντιδρούν στις συνθήκες κράτησης και στο ενδεχόμενο αύξησης του χρόνου παραμονής τους στο στρατόπεδο από 12 σε 18 μήνες.



ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΔΕΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...