Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Kαλά ρε ζώα πόσο ποιο πολύ …ζώα μπορεί να είστε;



Ρε πουστη ξεχάσαμε και τα ελληνικά και τον κόλο μας. Λένε ταμείο αξιοποίησης ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ περιουσίας του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Τι εννοούν οι καριόληδες για το θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε .Υπάρχει ..ιδιωτική περιουσία του… δημοσίου; Είμαστε τόσο ηλίθιοι που και η τεμαχισμένη Ελλάδα πολύ μας πάει.

Ένα δύσκολο και επίπονο πρόγραμμα προετοιμασίας έχει μπροστά του το ΤΑΙΠΕΔ για τις επόμενες 40 ημέρες...
και το οποίο, όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική, περιλαμβάνει:
  • Την προετοιμασία της περαιτέρω αποκρατικοποίησης για τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, που είναι αυτή την στιγμή πεδίο αντιπαράθεσης ακόμη και μέσα στο περιβάλλον της δικομματικής κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των συμβάσεων παραχώρησης, ενώ η ΝΔ συμφωνεί με την πώληση πακέτων μετοχών στους νέους ιδιοκτήτες διαχειριστές.
  • Την προετοιμασία του διαγωνισμού για την ΕΥΔΑΠ, αφού πρώτα ξεκαθαριστεί το θέμα με τα χρέη του Δημοσίου προς την επιχείρηση. Το ίδιο ισχύει και για την προώθηση του θέματος της ΕΥΑΘ, η οποία έχει επίσης να αναμένει οφειλόμενα περίπου 30 εκατ. ευρώ.
  • Τη διαδικασία της μεταβίβασης 1.000 «καθαρών» ακινήτων στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να δημιουργηθεί η βάση και να ξεκινήσει η διερεύνηση της αγοράς για την προώθηση της τιτλοποίησης από την οποία αναμένονται έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.
  • Την προετοιμασία για το νέο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ, η οποία θα πρέπει, επίσης, να ξεκαθαρίσει χρέη ύψους 450 εκατ. ευρώ από ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Την τυπική ολοκλήρωση με υπογραφή της σύμβασης της πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στη Socar.
  • Την εκκίνηση νέων αποκρατικοποιήσεων στον τομέα του τουρισμού, είτε αυτές αφορούν υποδομές είτε ακίνητα με συμβάσεις παραχώρησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...