Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ξέχασε η Le Figaro, τις… φιλιππινέζες τους.




«Μέσα στο λήθαργο του καλοκαιριού, εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να προστατευθεί κανείς καλύτερα από τον καύσωνα, αυτό είναι αναμφίβολα η πτέρυγα 6 της φυλακής του Κορυδαλλού στη νότια Αθήνα»... Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, για τα κελιά όπου κρατούνται οι... VIP στην χώρα μας
Το καυστικό δημοσίευμα κάνει λόγο για την ειδική μεταχείριση και τα προνόμια των... VIP κρατουμένων των ελληνικών φυλακών.
«Μπορεί βεβαίως το κτίριο να είναι παραμελημένο αλλά οι τρόφιμοι της πτέρυγας 6 απολαμβάνουν ένα καθεστώς προνομιακό», σημειώνει το δημοσίευμα.
«Τους χαρακτηρίζουν "οι VIP κρατούμενοι". Μετά την πτώση των Συνταγματαρχών το 1974, η συγκεκριμένη πτέρυγα φιλοξενούσε δικτάτορες καταδικασμένους σε ισόβια. Εδώ και κάποιους μήνες ωστόσο, τα "VIP κελιά" φιλοξενούν (τροφίμους που κατηγορούνται) για οικονομικές απάτες. Η γκάμα είναι υψηλή: επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολιτικοί, διάσημοι μόδιστροι, περιμένουν όλοι ήρεμα την αποφυλάκισή τους», συμπληρώνει η Le Figaro που περιγράφει ακόμα τις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητα των VIP κρατουμένων.
«Περνούν την ημέρα τους σε ιδιωτικό προαύλιο, διαβάζουν εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά σε διαφορετικές γλώσσες και παίζουν τάβλι...Όντας συνηθισμένοι σε ένα κάποιο επίπεδο υψηλής κουζίνας, δεν διστάζουν να παραγγείλουν φαγητό απ' έξω».
Επίσης η Le Figaro κάνει λόγο για την πισίνα που εντοπίστηκε πριν από λίγο καιρό στο προαύλιο των φυλακών, η οποία όπως αναφέρεται καλύφθηκε ωστόσο μετά από σχετικές αποκαλύψεις του ελληνικού Τύπου.
«Τριανταένα χρόνια δουλεύω εδώ και δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, πρόκειται για συνθήκες πέντε αστέρων. Ευτυχώς που σε λίγες μέρες παίρνω τη σύνταξή μου», δηλώνει αγανακτισμένος ο Αντώνης Αραβαντινός, γνωστός συνδικαλιστής των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Όλοι αυτοί οι κροίσοι παραγγέλνουν το φαγητό τους, με καπνιστό Σολωμό και απολαμβάνουν τις ανέσεις τους την ώρα που η φυλακή είναι κορεσμένη», συμπληρώνει. 
«Οι υπόλοιπες πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος δεν μοιάζουν σε τίποτα με την πτέρυγα VIP. Τα κελιά δεν είναι ούτε τόσο ευρύχωρα, ούτε τόσο ήσυχα. Μετράμε κατά μέσο όρο έξι άτομα στριμωγμένα σε 30 τ.μ. Το αποτέλεσμα είναι να κρατούνται 12.500, την ώρα που οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν 8.500», τονίζει το δημοσίευμα που σημειώνει ότι ο «Λάκης Γαβαλάς περνούσε για παράδειγμα τις ώρες του στην ιδιωτική αυλή κάνοντας σπορ και φροντίζοντας το μαύρισμά του ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος διέθετε στο κελί του τηλεόραση και ανεμιστήρα».
Σύμφωνα πάντα με την Le Figaro, οι σημαντικοί κρατούμενοι της πτέρυγας 6, κινδυνεύουν ωστόσο να χάσουν τα προνόμιά τους
Και αυτό, επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις προσπάθειές της για την πάταξη της οικονομικής απάτης.
«Αυτή τη στιγμή έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα σχεδόν 2000 άτομα, όλα ύποπτα για οικονομικές απάτες», τονίζεται.
«Με αυτούς τους ρυθμούς», καταλήγει η Le Figaro, «το θέατρο της VIP πτέρυγας, που γοητεύει τον εγχώριο Τύπο, θα καταλήξει σύντομα γεμάτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...