Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δηλαδή αποδέχονται ότι καταγράφει συνομιλίες βουλευτών η ΕΥΠ ;



"Μίλησε" το βαλιτσάκι της ΕΥΠ για την παράνομη δράση της ΧΑ. Το "όπλο" των νόμιμων συνακροάσεων έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για κυκλώματα εκβιαστών. Ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες που εμπεριέχονται στο φάκελο της εισαγγελικής έρευνας και δένουν το χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Νέα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα μια από τις δεξαμενές στοιχείων στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αρειο Πάγο ενδέχεται να είναι συνομιλίες μελών ή ακόμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν γίνει σε ανύποπτο χρόνο από τις Αρχές για λόγους εθνικής ασφαλείας και πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το «όπλο» των νόμιμων συνακροάσεων έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, όταν οι Αρχές μέσω των καταγεγραμμένων συνομιλιών είχαν οδηγηθεί στην αποκάλυψη κυκλώματος εκβιαστών.


Σύμφωνα με το Voria.gr, περίπου 350 τηλεφωνικές συνομιλίες από σταθερά και κινητά, έχουν καταγραφεί από το γνωστό «βαλιτσάκι» των κρατικών υπηρεσιών



Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και απλών στελεχών του κόμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για περάσουν την πόρτα της φυλακής.
Με μία τέτοια εξέλιξη και με τη Δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί για εγκληματικές ενέργειες βουλευτών και στελεχών της Χ.Α. η κυβέρνηση θα μπορέσει να άρει τη στήριξη που παρείχαν οι πολίτες  ως ένδειξη αγανάκτησης στην κάλπη στο κόμμα της χρυσής αυγής. Εμείς πάντως προβλέπουμε ότι αυτό θα είναι και το πολιτικό του τέλος ως… δεξιός. Οι ακροδεξιοί εντος του κόμματος του θα τον τιμωρήσουν άγρια.
Σημειώνεται ότι σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, σημειώνεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών. «Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να εντατικοποιηθούν μεν οι έρευνες, αλλά όλοι να κινηθούν προσεκτικά, έτσι ώστε να μην υπάρξει το φαινόμενο της σύλληψης και της απελευθέρωσης μέσα σε λίγα 24ωρα λόγω έλλειψης στοιχείων. Οι χειρισμοί είναι τόσο λεπτοί που το τελευταίο 48ωρο ο υπουργός μηΠροστασίας του Πολίτη αλλά των κουκουλοφόρων Νίκος Δένδιας συναντήθηκε δύο φορές με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ευρήματα,




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι είναι στημένο από παλιά. Τώρα υλοποιείται από τον ακροδεξιό Σαμαρά που βλέπει την μη αντιστρέψιμη πτώση του. Θα την βρει όμως από εντός. Εαν νομίζει οτι θα διαλύσει την δεξιά είναι γελασμένος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...