Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι ....μυστικό.Διαβάστε το... βιαστικό πόρισμα εδώ

Ως οργάνωση με στρατιωτική δομή που συνυπήρξε με το πολιτικό σκέλος του κόμματος και απειλούσε τους θεσμούς και το Πολίτευμα περιγράφει την Χρυσή Αυγή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, την συγκρότηση της οποίας τοποθετεί χρονικά το 1987.

Με μια γρήγορα ανάγνωση, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα αρκετά σύντομο νομικό κείμενο το οποίο όμως καταλήγει με απόλυτη βεβαιότητα στο ότι η Χρυσή Αυγή εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης.

Νομίζουμε  ότι θα ακολουθήσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα νομική μάχη, ήδη άρχισαν τα όργανα από μερικούς νομικούς, αν και πιστεύουμε  ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει κατά των συλληφθέντων καθώς καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία.

Όλα αυτά πάντως είναι αρκετά καινούργια για την ελληνική έννομη τάξη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους δικαστές αλλά κι από όσους τοποθετούνται δημοσίως για το θέμα, ανεξάρτητα από την ιδιότητα τους.

 

1 σχόλιο:

manigr.blogspot.com είπε...

Μάλλον ξέχασαν ό,τι πρόκειται γιά το ίδιο το κοινοβούλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...