Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ακροδεξιός Μάκης θέλει ομοιόμορφα και ομοιόχρωμα όλα τα κόμματα.



Το ερώτημα εάν το ΚΚΕ ανήκει στο συνταγματικό τόξο διετύπωσε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Βήμα FM και σήκωσε νέα θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν υιοθετώ τη θεωρία του συνταγματικού τόξου» διευκρίνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Θα ανοίξει μια συζήτηση για το ΚΚΕ, το οποίο απεριφράστως δηλώνει ότι στόχος είναι η ανατροπή του συγκεκριμένου αστικού Συντάγματος όταν και όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες. Είναι εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου;».

Οι δηλώσεις του κ.Βορίδη βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου του Star, με τον Ν.Χατζηνικολάου να μην διστάζει να εκφράζει την δυσαρέσκεια του.  «Δεν είδα με ενθουσιασμό την παρέμβαση Βορίδη. Χρονικά η επιλογή της κόντρας με το ΚΚΕ είναι ακατανόητη. Το ΚΚΕ υπερασπίστηκε στο παρελθόν το χώρο της Βουλής για να μην μπουν μέσα οι μπαχαλάκηδες… «πολύ καλά το λες. Προστάτεψε τα βουλευτολαμόγια και προβοκάρισε την συγκέντρωση» . Ελπίζω ο κ.Βορίδης να το θυμηθεί και ευχαριστήσει το ΚΚΕ που τον προστάτεψε. Έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ να προσπαθεί να διαμορφώνει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τα κόμματα και όχι να ανοίγει νέα μέτωπα» τόνισε ο δημοσιογράφος, εκδότης της Real News και κεντρικός σχολιαστής του κεντρικού δελτίου του STAR Ν.Χατζηνικολάου.

Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε πάντως και στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι υιοθετεί εμπρηστική ρητορική και απαράδεκτο πολιτικό λόγο, ενθαρρύνοντας με τη στάση του πράξεις πολιτικής βίας: «Τι σημαίνει "θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση" και καλούμε τους μαθητές να αναλάβουν πρωτοβουλίες; Όσο επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου». Παράλληλα, υπενθύμισε τοποθετήσεις για «γουναράδικα», «ναζί υπουργό Δημόσιας Τάξης» κλπ., οι οποίες όπως τόνισε «δεν έγιναν από τη Χρυσή Αυγή αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη Χρυσή Αυγή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι προσβάλλει και θα πρέπει να κριθεί εάν όντως συνιστά εγκληματική οργάνωση, χωρίς αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο επαρκεί. Εκτίμησε, πάντως, ότι τα περισσότερα αδικήματα που της αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

STAR

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ειδες τι κανει η συγγρου Γοβα στιλετο στριγγακι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...