Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Την βάζουμε επειδή δεν πρέπει να… εθελοτυφλούμε.



Με την ολοσέλιδη φωτογραφία του δολοφονηθέντος από Χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της φίλης του την στιγμή που καταλήγει, μετά το δολοφονικό χτύπημα του Ρουπακιά.
κυκλοφορεί σε λίγες ώρες η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Το πρωτοσέλιδο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, προκαλώντας κύμα αγανάκτησης για την ανατριχιαστική επιλογή της εφημερίδας που αρνείται να φερθεί με αξιοπρέπεια σε έναν άνθρωπο, ακόμα και τη στιγμή του θανάτου του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσιεύει παρόμοια φωτογραφία, κατορθώνοντας -δυστυχώς- ρεκόρ πωλήσεων. Το «Πρώτο Θέμα» του Θ. Αναστασιάδη, γνωστού κομιστή DVD, κατάφερε να τερματίσει τον κανιβαλισμό: Προφανώς αγόρασε φωτογραφία τραβηγμένη από κινητό, που δείχνει τον Παύλο Φύσσα να ξεψυχά στα χέρια της κοπέλας του, και την έκανε πρωτοσέλιδο (κάτω από τα κουπόνια και τις προσφορές του) με λεζάντα: Δεν ξεχνώ το φασισμό. Το ξέρουμε πολύ καλά, ότι το «Πρώτο Θέμα» δεν ξεχνά το φασισμό. Τον αναπαράγει, τον απενοχοποιεί, τον κάνει lifestyle επιλογή. Όταν στέλνει συντάκτες του να καλύψουν γάμους βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όταν ασχολείται με τις ερωτικές συντρόφους του Κασιδιάρη. Όταν παίζει τη θεωρία των δύο άκρων με τρόπο χυδαίο, όταν παίρνει συνεντεύξεις, όταν φιλοξενεί αρθογραφία. Αυτό έκανε τόσο καιρό και η «εφημερίδα» και ο ίδιο ο Θέμος Αναστασιάδης από την εκπομπή του. Έβαζαν στο πλυντήριο τους χρυσαυγητες  και τους έβγαζαν άσπιλους. Τους έχτισαν το προφίλ του μάτσο άντρα, του καλού παλικαριού που μοιράζει τρόφιμα, που θα καθαρίσει τον τρόπο. Τώρα, με τον πιο χυδαίο, απάνθρωπο τρόπο, ξεπέρασαν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τα όρια της ίδιας της ανθρωπιάς. Η φωτογραφία του νεκρού Παύλου Φύσσα γεμίζει τα ήδη ματωμένα χέρια του «Πρώτου Θέματος» με περισσότερο αίμα.

 Ο αυτόπτης μάρτυρας που τράβηξε τη Φώτο  περιέγραψε στην εφημερίδα την συγκλονιστική στιγμή. Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο όταν ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα. Είδε την κοπέλα του Φύσσα να τον αγκαλιάζει και να προσπαθεί με τις παλάμες της να του κλείσει τις πληγές και να σταματήσει την αιμορραγία. Ήταν σοκαρισμένος. Στην συνέχεια πλάκωσε η αστυνομία και τον έδιωξε από το σημείο .
Πρόκειται για μια φωτογραφία που μπορεί να προκαλέσει σάλο, αλλά δεν παύει όμως να αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο μιας ακόμη μαύρης και ανεξιχνίαστης στιγμής του έθνους μας. 



Όσο για ..αιματηρά πρωτοσέλιδα να φάνε και οι κότες. Δείτε εδώ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kseftilas o themos gia ta lefta ta kani ola

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...