Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Την ώρα που θα σας ταΐζουν το …σώου, θα περάσουν την …ταφόπλακα σας.




"Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι" φαίνεται πως κατάφερε και πέρασε η κυβέρνηση την άρση στα όρια των απολύσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο  υπουργός παραΕργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όλοι παρακολουθούν την απίστευτη υπόθεση με τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής και την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι έως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου!

Πρόκειται για μια απόφαση που φέρνει μεγάλες και τραγικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και  ανοίγει το δρόμο για νέες στρατιές ανέργων. Οι επιχειρηματίες που περίμεναν μια τέτοια απόφαση για να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις με τη δικαιολογία πως "δεν βγαίνουν" είναι δεκάδες.
Η κυβέρνηση όμως κατάφερε να βγάλει από το κάδρο αυτή την τόσο σοβαρή κίνηση, σε βάρος των εργαζόμενων ,ενώ η αριστερά ασχολείται με...αγοραπωλησίες .
Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της τρόικα το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΑΝΕ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
ΣΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΛΛΑΒΑΝΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΨΗΦΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
ΧΟΥΝΤΑΡΑ!!!!
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΑΠΟ ΚΩΛΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...