Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ακόμα επιμένεις κ Σαχλαμαρά ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ;



Με την καταβολή της Σύνταξης Ιανουαρίου, από σήμερα, χιλιάδες συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραστικά, καθώς Μνημονιακός νόμος προβλέπει την διακοπή καταβολής του Επιδόματος, από 1η Ιανουαρίου 2014, σε όσους δικαιούχους  είναι κάτω των 65 ετών. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει (επίσης βάσει μνημονιακής υποχρέωσης) την επιβολή νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων σε όλα τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης,  μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν από σήμερα κιόλας, αφού το ΙΚΑ καταβάλλει την σύνταξη Ιανουαρίου, τα εισοδήματά τους να μειώνονται συγκαταλέγονται και περισσότερα από 20.000 άτομα με αναπηρία, που έλαβαν σύνταξη πριν τη συμπλήρωση του 65ου έτους, εξαιτίας της αναπηρίας τους.

Στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και είναι κάτω από την ηλικία των 65 ετών είναι 60.000 και λαμβάνουν συντάξεις μεταξύ 400 και 600 ευρώ.

Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές να υπάρξει ρύθμιση του προβλήματος και να εξαιρεθούν από το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι οι συνταξιούχοι με αναπηρία οδηγούνται σε τεράστια «φτωχοποίηση».

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν δραστικές περικοπές στα επιδόματα πρόνοιας, μέσα από την επιβολή  νέων εισοδηματικών κριτηρίων, όπου δεν υπάρχουν καθώς και περιουσιακών στοιχείων.

Ήδη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως προχωράει στην αναστολή καταβολής 10.500 προνοιακών επιδομάτων, επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ. Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αναστολής στην καταβολή των επιδομάτων τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, προέρχονται από τον ΟΓΑ.

Όπως προκύπτει από την αναλυτική καταγραφή των προνοιακών επιδομάτων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας στο σύστημα «Ήλιος» ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 172.751 και χορηγούνται μέσω Δήμων σε 164.106 δικαιούχους. Το Δεκέμβριο καταβλήθηκε ποσό 55.232.691 ευρώ για προνοιακά επιδόματα. Υπάρχουν 48.729 συνταξιούχοι που λαμβάνουν και προνοιακά επιδόματα, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι ανάπηροι (22.590).  Το 29,5% των δικαιούχων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, χωρίς να είναι απαραίτητα συνταξιούχοι είναι ηλικίας έως 25 ετών. Επίσης, το 35,7% των δικαιούχων είναι ηλικίας 26 – 50 ετών.

Το θέμα δεν είναι  ότι κόβετε το ΕΚΑΣ των ήδη ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ αλλά στο οτι ΠΕΡΜΑΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
Θα μπει ένα όριο κάτω από το αφορολόγητο και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΙΣ.
Αυτό αφορά Δημοσιουπαλλήλους -Στρατιωτικούς-Αστυνομικούς-Πυροσβέστες κλπ.

Κλέφτες δεν είναι η κυβέρνηση του κ. Σαχλαμαρά αλλά ΛΑΜΟΓΙΑ -ΚΑΤΙΝΟΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που κοροϊδεύουν κατ΄΄
επανάληψη τον κόσμο.

Πριν από 1,5 Εβδομάδα ψηφίστηκε ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Δεν έριξε όμως κανείς μια ματιά στους επιμέρους τομείς εργασίας να δει ότι ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΟΛΩΝ.
Παραθέτουμε μια κατηγορία εργαζομένων των Στρατιωτικών να δείτε πόσο θα τσεκουρέψουν τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.
 
Το 2013 ήταν :
κωδικός 0411:349.616.000 (σελίς 3 του pdf)
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9245%CE%9D6-%CE%A00%CE%A4
Το 2014
κωδικός ο411 : 316.400.000 (σελίς 5 pdf)
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9366-%CE%A7%CE%9C%CE%A3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...