Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εμείς τα είπαμε αλλά οι κρητικοί είναι ..κουφοί.



Ανώτερες πηγές στην Αθήνα χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν την αποκλειστικά από την περασμένη Δευτέρα του Slog: το 70% των εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κρήτης και των σπάνιων γαιών πηγαίνει σε Ξένα Ταμεία. Το δήλωσε ένας ανώτερος σύμβουλος  της ελληνικής  κυβέρνησης  χθες:
“Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο καθηγητής [ο μεταλλειολόγος Αντώνης Φώσκολος] έχει απόλυτο δίκιο. Έχει τις τεχνικές εκθέσεις για να το αποδείξει ….. υπάρχει μια μυστική συμφωνία με την οποία η Τουρκία παίρνει 40%, η Ελλάδα 30%, η Κύπρος 20% και οι  Βρυξέλλες 10%. “
Το νούμερο  που είναι  πιθανό να εξαγριώσει τους Έλληνες  είναι η ανεξήγητη (από άποψης δικαίου) ανάθεση περισσότερου εισοδήματος από τα αποθέματα της Κρήτης  προς  την Τουρκία απ’ ό,τι στην  Ελλάδα.
Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο απ’ όσους εμπλέκονται ήδη  στην ληστεία της Κύπρου μοιράζοντας  τα λάφυρα ….και αποκόπτοντας τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς.  Αμέσως μετά από αυτά τα καυτά νέα,  έρχεται και η ανακοίνωση ενός σημαντικού  κοιτάσματος πετρελαίου πού έχει βρεθεί εκτός Κύπρου στην περιοχή 12 – ύψους περίπου 1,2 – 1,4 εκ. βαρελιών…. συν την δωροδοκία της ΕΚΤ , για να «γλυκάνει» την Κυπριακή: περίπου € 5 δις ευρώ σε μετρητά έχουν εισρεύσει κρυφά  στην Λευκωσία.
“Κανείς δεν μέτρησε  ή πιστοποίησε  την παράδοση μετρητών,” είπε μια πηγή, “έτσι ώστε να μην γνωρίζουν σε ποια μορφή τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά πήγαν σε λογαριασμούς στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου “.
Ενώ είναι σαφές ποίοι είναι στο κόλπο με την  Κύπρο, η συμφωνία για την Κρήτη είναι βέβαιο ότι θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποίοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας θα μπορούσε να λάβουν «μίζα»,  για να γίνει μια τέτοια συμφωνία που είναι, από κάθε άποψη, τελείως γελοία και άδικη για την Ελλάδα.
Η γιατί, για παράδειγμα, ενώ έχουν επιβεβαιωμένα τα Κρητικά αποθέματα ενέργειας και ορυκτών, δεν τα χρησιμοποίει  ο Σαμαράς ως εγγύηση για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα; Γιατί δεν προσφέρθηκε  στους πιστωτές  μια μελλοντική εκπλήρωση επί ομολόγων σε αντάλλαγμα για χρέος που είναι αδύνατον να πληρωθεί;  Καλύτερα μια συμφωνία μελλοντικής εκπλήρωσης, σίγουρα, από την εκκαθάριση με τίποτα. Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ Πηγή

Ωπα άρχισαν τα… όργανα. Βγήκε ο λαγός μπροστά. Θέλουν τα πετρέλαια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...