Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τι λέει ο άνθρωπος που έπρεπε να σάπιζε στην φυλακή εδώ και χρόνια .



Νέα παρέμβαση κάνει ο αθλιότερος όλων πολιτικός  Σημίτης , με άρθρο του στο αυριανό γερμανοτσολιάδικο  “Βήμα της Κυριακής”. Ο εκσυγχρονιστής πολιτικός που έχει πυκνώσει τελευταία τις παρεμβάσεις του, αναλύει τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρωζώνη και δεν διστάζει να κρούσει - ξανά - των κώδωνα του κινδύνου, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με Ιφιγένεια. 
Σύμφωνα με τον προδότη πρώην πρωθυπουργό: ''Το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε μια πορεία μετάβασης και θα πρέπει να επαναξεταστούν οι δομές της Ε.Ε.'' ενώ τόνισε πως ''το σχήμα, όπως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα, δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες''.
Σημειώνει ότι η αφετηρία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι ''η Eυρωζώνη είναι μια ατελής οικονομική και νομισματική ένωση χωρών-μελών με διαφορετικά διαρθρωτικά χαρακτηριστικά. Όταν ιδρύθηκε, δεν υπήρχε σχέδιο οικονομικής διακυβέρνησης που θα αντιμετώπιζε τις ανισότητες μεταξύ του ανεπτυγμένου πυρήνα και των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών της περιφέρειας''.
Παρομοιάζει την Ελλάδα με ''Ιφιγένεια της Ευρώπης'' καθώς όπως επισημαίνει, ''η Ελλάδα θυσιάστηκε για να επανέλθει ούριος άνεμος στην ευρωζώνη''.
Αιτιολογώντας την άποψή του, ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε το παράδοξο του ελληνικού χρέους, καθώς όπως υποστηρίζει ''το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος''.
Και καταλήγει: ''Το ζητούμενο είναι να καταστεί η Ένωση δύναμη προόδου για τους λαούς της και όχι μηχανισμός διαχείρισης των υστερήσεών τους. Για να γίνει αυτό, η Ένωση θα πρέπει να εμβαθύνει την ενοποίησή της στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και να επαναπροσδιορίσει το περιεχόμενο της ενοποίησης στη βάση των σημερινών συνθηκών της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Όχι λιγότερη Ευρώπη''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...