Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Δεν τα δίνετε στους τούρκους να πέσουν και οι τιμές;



To νέο κατόρθωμα του μέγα υπουργού Μητσάρα.
Ο έτερος καπαδόκης Θ. Δαβάκης απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στήριξε την απόφαση να ανατεθούν ΚΨΜ σε ιδιώτες, με το επιχείρημα ότι αποδεσμεύονται οι οπλίτες από μη στρατιωτικές ενασχολήσεις και ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Σε γραπτές απαντήσεις του προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η τιμή του καφέ αυξήθηκε από 0,40 σε 1,40 ευρώ, η τιμή του κρουασάν από 0,40 σε 1,20 ευρώ, η τιμή του νερού των 500 ml από 0,20 σε 0,35 ευρώ, ο υφυπουργός αναφέρει ότι «η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Δαβάκη, θα αποδεσμευθούν οπλίτες ώστε να είναι απρόσκοπτη η ενασχόληση τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
Οι βουλευτές στην ερώτησή τους έκαναν λόγο για «τρελά κέρδη» των ιδιωτών, καταγγέλλοντας ότι «οι τιμές στα προϊόντα που διακινούσαν τα ΚΨΜ έχουν τετραπλασιαστεί».
Όπως ανέφεραν, «ο μηνιαίος κύκλος εργασιών του ιδιωτικού ΚΨΜ μόνο στο ΚΕΝ Θήβας, όπου βρίσκει πιλοτική εφαρμογή το νέο αντιλαϊκό μέτρο, υπολογίζεται έως 600.000 ευρώ, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποδεικνύεται η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων, επιτρέποντας σε ιδιώτες να κερδοσκοπούν εις βάρος του στρατεύματος, παρά τις αντιδράσεις, εκτός ων νεοσυλλέκτων και της ηγεσίας του Στρατού».
«Η εκμίσθωση της εκμετάλλευσης των κυλικείων σε ιδιώτες προέκυψε από την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού στρατιωτικού- πολιτικού προσωπικού, οπλιτών και επισκεπτών και από τη δυσχέρεια κάλυψης της απαίτησης από οπλίτες, ο αριθμός των οποίων βαίνει συνεχώς μειούμενος», απαντά ο κ. Δαβάκης, ενώ για τις τιμές διάθεσης ειδών στα μισθωμένα κυλικεία των Μονάδων αλλά και τα μισθώματα που καταβάλλουν οι ιδιώτες υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει ότι έχουν επιτευχθεί κατόπιν Δημοσίων Μειοδοτικών Διαγωνισμών και Ειδικών Όρων Συμφωνιών που διασφαλίζουν το συμφέρον του εξυπηρετούμενου προσωπικού και της Υπηρεσίας.
Στους διαγωνισμούς, προσθέτει, υπάρχει ρητή πρόβλεψη ανώτατου ποσού πώλησης στα βασικά είδη.
Ειδικά για το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων της 124ΠΒΕ, όπου παρουσιάζεται ο μεγαλύτερος αριθμός των οπλιτών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δαβάκης αναφέρει ότι λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την άριστη εξυπηρέτηση των οπλιτών και τη διασφάλιση του ελάχιστου κόστους επιβάρυνσης τους.

Για τον σκοπό αυτό, λειτουργεί ένα κεντρικό κυλικείο και πέντε μερικά (με ίδια μέσα των ΕΔ και όχι από εταιρεία), τα οποία στελεχώνονται από μόνιμο και στρατευμένο προσωπικό, η δε προμήθεια των ειδών που διατίθενται πραγματοποιείται βάσει συμβάσεων από την επιτόπια και ευρύτερη αγορά και κατόπιν νομίμων διαγωνιστικών διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...