Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Aυτό είναι το… λιμεναρχείο της …..ΚΩ η της… Υεμένης;




Πλήθος λαθρομεταναστών στοιβάζεται σε αντίσκηνο σαν να επρόκειτο για «στρατόπεδο λαθρομεταναστών» Άσχημες εικόνες στο λιμεναρχείο της Κω, που δυσφημούν το νησί και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, αφού οι τουρίστες έκπληκτοι αντικρίζουν το τριτοκοσμικό θέαμα, ενώ δεν διστάζουν να πλησιάσουν τους τουρίστες, αλλά και κατοίκους, προκειμένου να ζητήσουν διάφορα, από τσιγάρα μέχρι και χρήματα.
 Οι λαθρομετανάστες κρατούνται προσωρινά εκεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, μέχρις ότου η Εισαγγελία Κω ασκήσει ποινική δίωξη. Έπειτα από μαρτυρίες των οι περισσότεροι κατάγονται από Συρία και χρειάστηκε μεγάλο διάστημα για να φτάσουν στο νησί, ενώ έδωσαν πολλά χρήματα της τάξεως των 2.000 ευρώ.

Είναι γνωστή η ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει λάβει η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στο νησί το τελευταίο διάστημα και γενικότερα στο Αιγαίο.

Δυστυχώς, η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες είναι εκτός ελέγχου και οι αρμόδιοι θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες για το τί μέλλει γενέσθαι και να μη μένουν απλά σε συσκέψεις. Οι συνθήκες επιβάλουν αποφάσεις. Η εικόνα του νησιού είναι λυπηρή και ντροπιαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...