Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Το΄πε …το΄πε ο ..παπαγάλος….Τούρκογλου



Δεν έχουν ανακοινώσει τίποτε στον ελληνικό λαό για τις συμφωνίες που κάνουν, αλλά ούτε και γι αυτές που πρόκειται να κάνουν (στα ελληνοτουρκικά που αφορούν από τη Θράκη έως το Καστελλόριζο) .
Πάει και το όνομα της Μακεδονίας, μετά την προδοτική και εθνικά επιζήμια τοποθέτηση που έκανε ο Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών! Η βόμβα για τα εθνικά μας θέματα έπεσε την Παρασκευή το βράδυ, αλλά αποσιωπήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων μέσων ενημέρωσης.
Με τα όσα δεσμευτικά είπε από το βήμα του ΟΗΕ, μιλώντας φυσικά για λογαριασμό της γερμανοκρατουμενης  κυβέρνησης , εκχώρησε με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια υπό την προκλητική και άκρως υποχωρητική δικαιολογία ότι «οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες επιλογές…».
Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε μάλιστα να παρακαλεί τα Σκόπια να… δεχτούν τη «σύνθετη ονομασία», υποστήριξε τα εξής:
«Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του κ. Μάθιου Νίμιτς και συμμετέχει πάντα σε αυτές εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μία αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».


Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., υλοποιώντας και τις απαιτήσεις των αμερικανών που είχε πληρώσει πολύ ακριβά ο Κώστας Καραμανλής με το «όχι» του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Τις απαιτήσεις αυτές εμφανίζεται τώρα να αποδέχεται και η γερμανοελληνική πλευρά μέσω του προδότη που πιστεύει ότι εάν κάνει τα χατίρια της Μέρκελ θα τον διατηρήσει σε γερμανοδοτά αξιώματα …
Έχει ενδιαφέρον, τέλος, ότι ο κατά τα λοιπά λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση ή σχόλιο για το θέμα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι συμφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...