Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμη να τον συλλάβουν;



Η συγκεκριμένη δήλωση, αποτελεί αντιδημοκρατική και αντεθνική συμπεριφορά. Είναι πράξη τρομοκρατίας προς τους βουλευτές και ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες», ως εκ τούτου, πιστεύω ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας οφείλει να παρέμβει και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ενάντια στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Άδωνι Γεωργιάδη.» υποστηρίζει στην επιστολή του ο κ. Μιχελογιαννάκης.



Εδώ και τρεις ημέρες ο ΑΘΛΙΟΣ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σκούζει από τα φιλικά τηλεοπτικά παράθυρα, πόρτες και ντιβανοκασέλες ότι εάν πέσει η κυβέρνηση και έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ όλοι θα σπεύσουν να πάρουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες προκαλώντας χρηματοπιστωτική αστάθεια που θα κατέληγε σε...
ένα καταστροφικό bank run.

Εκτός από την αυταπόδεικτη κινδυνολογία στα όρια του πολιτικού παροξυσμού, πράγμα ουδόλως ασυνήθιστο για τον κ. Γεωργιάδη, υπάρχουν και κάποιες αντικειμενικές αλήθειες, οι οποίες οφείλουν να επισημανθούν.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης μιλά  πλέον ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνώσας παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Και ως τέτοιος οφείλει να ζυγίζει δυο και τρεις φορές τα λεγόμενά του, καθώς εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κόμμα που τυγχάνει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να κυβερνά τούτου τον τόπο.

Εκτός εάν βέβαια οι βόμβες ναπάλμ για bank run δεν αποτελούν προσωπικές του κρίσεις αλλά επίσημη γραμμή του κόμματός του σε μία συνηθισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου, λόγω της δημοσκοπικής καθίζησης της ΝΔ και της δυναμικής που επιδεικνύει βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός από το ότι σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου παίζει εγκληματικά παιχνίδια με την ελληνική οικονομία επιχειρώντας να «χειραγωγήσει» το εκλογικό σώμα – καταθέτες για μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς.

Ωστόσο, αποκλείεται ένας διατελέσας υπουργός και νυν βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος να προβαίνει σε δηλώσεις που μπορούν να εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς και οικονομικά συμφέροντα που θα σπεύσουν να εκμεταλλευθούν εις βάρος της χώρας τυχόν τέτοιες απευκταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν, είτε κατά μόνας είτε κατ’ εντολή του Μαξίμου προχωρά στην πλήρη εφαρμογή μίας αυτοεκπληρούμενης προφητείας, αγνοώντας τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή για την ελληνική οικονομία.

Διότι με τον τρόπο αυτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας χαρίζει αφειδώς πηχυαίους τίτλους στον Τύπο ολόκληρης της χώρας, σκορπώντας εκ του μηδενός τον πανικό στους πολίτες που υπό το φόβο επιβεβαίωσης και χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος, θα πάει να σηκώσει και το ένα χιλιάρικο που μπορεί να του έχει μείνει στην τράπεζα.

Αν μη τι άλλο διόλου εθνική προσέγγιση για ένα κόμμα και μία κυβέρνηση που διατείνεται ότι επιχειρεί να σώσει τη χώρα και την ελληνική οικονομία.

Προτιμά με λίγα λόγια να παραδώσει στάχτη και μπούρμπερη σε ένα άλλο κόμμα που διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία, παρά να παλέψει επί ίσοις όροις να αντιστρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα. Και όλα αυτά από μία κυβέρνηση της λαϊκής δεξιάς που μάλιστα ζυμώνεται για ακόμα πιο δεξιόστροφη – εθνικιστική πορεία ώστε να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος μέσα από την εκλογική δεξαμενή της Χρυσής Αυγής.

Ας επιστρέψουμε όμως στον Άδωνι Γεωργιάδη. Στον Ποινικό Κώδικα υπάρχουν ποικίλα άρθρα τα οποία εδώ και ημέρες έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη. Ένα από αυτά είναι και το άρθρο 190 του Ποινικού Κώδικα για «διατάραξη της ειρήνης των πολιτών».

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο «όποιος με απειλές ότι θα διαπραχθούν κακουργήματα ή πλημμελήματα διεγείρει σε ανησυχία ή τρόμο τους πολίτες τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

Επ’ ουδενί η εκταμίευση καταθέσεων δεν είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, αλλά θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση νομικών επί του ζητήματος.

Και αν μη τι άλλο, για αυτό το λόγο υπάρχουν και οι εισαγγελείς. Υπενθυμίζω με αφορμή διασπορά ψευδών ειδήσεων η Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 29 Νοεμβρίου του 2013 διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση ιστολογίου που έκανε λόγο για επικείμενο κούρεμα καταθέσεων.

Τότε είχε ζητηθεί να διωχθεί κάθε υπεύθυνος που θα εντοπιστεί για τα αδικήματα του κλονισμού πίστης στο νόμισμα, της χειραγώγησης κεφαλαιαγοράς με διασπορά ψευδών ειδήσεων καθώς και της απόπειρας απάτης. Ο κ. Γεωργιάδης και τα λεγόμενά του μπορεί να μην εμπίπτουν στις εν λόγω διατάξεις, ωστόσο ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες μπορούν να επιφέρουν τα ίδια ή και χειρότερα αποτελέσματα.

Και τέλος, υπάρχει ακόμα μία απορία. Ο κ. Γεωργιάδης στο σημερινό του τηλεοπτικό σόου από το βήμα του Mega επαναλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς ευφυολογήματα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος θα πάει να σηκώσει τα λεφτά του από τις ελληνικές τράπεζες και να τα πάει στο εξωτερικό, καθιστώντας εαυτόν εν δυνάμει παράδειγμα για τους Έλληνες καταθέτες. Νομίζω ότι δεν είναι μόνο δική μου απορία, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Κύριε Γεωργιάδη, τα χρήματα που θα βγάλετε στο εξωτερικό θα τα πάτε στο λογαριασμό της HSBC στην Ελβετία, στον οποίο εμφανίζεται ως διασυνδεδεμένο πρόσωπο η σύζυγός σας, όπως προέκυψε από την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ;...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...