Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αλλοίμονο στα παιδιά που χάθηκαν από το… μπουρί .



Στη δημοσιότητα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού τα στοιχεία των τριών στρατιωτών που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη «κατοχικού» όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο.

Πρόκειται για τους:

- Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Γεώργιο Ορφανίδη, 33 ετών

- Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Αναστάσιος Μεζάλας, 34 ετών

- Δεκανέας (ΠΝ) Φώτιος Ανδρικόπουλος, 19 ετών

Επίσης σοβαρά τραυματισμένος είναι ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 19χρονος είναι γιος του αστυνόμου που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, Κώστα Ανδρικόπουλου.

Τα αίτια της έκρηξης

Σύμφωνα με ειδικούς αξιωματικούς που διαβάζουν το εγχειρίδιο αλλά δεν το εφαρμόζουν, οι όλμοι αυτοί έχουν μητρώο όπου αναφέρεται πόσες βολές έχουν πραγματοποιήσει και όταν συμπληρωθεί ο αριθμός που ορίζει ο κατασκευαστής, αποσύρονται.
Επίσης πριν από την κάθε χρήση του σωλήνα όλμου γίνεται πάντα οπτικός έλεγχος από ειδικό αξιωματικό. Ειδικοί οπλουργοί ελέγχουν σχολαστικά το συγκεκριμένο όπλο και αν εκτιμήσουν ότι για οποιοδήποτε λόγο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, αποσύρεται αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη.
Άρα για να διαρραγεί ο συγκεκριμένος σωλήνας θα πρέπει να μην είχε συμπληρωθεί το προβλεπόμενο όριο εκτελέσεων βολών και ο σωλήνας όλμου να έδειχνε «καθαρός», να μην φαινόταν ότι έχει υποστεί ρήγμα από προηγούμενες βολές.
Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί για κάποιον , άγνωστο μέχρι στιγμής, λόγο το βλήμα να μπλόκαρε μέσα στο σωλήνα και ενώ δημιουργήθηκαν τα προωθητικά αέρια εκτόξευσής του δεν μπόρεσε να βγει από το σωλήνα και να έσκασε μέσα σε αυτόν.
Το να ενεργοποιήθηκε το καψούλι έκρηξης της κεφαλής του βλήματος με το που εισήλθε το βλήμα στο σωλήνα δεν αποκλείεται καθώς θα διερευνηθεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Στο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Μαγνησίας, ζήτησε να αναφερθεί ο Μητσάρας ο Αβραμόπουλος όπως και όλοι οι πολιτικάντηδες, λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης, υπογράμμισε ότι:
Πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους, αλλά πενθούν και οι οικογένειές τους. Αυτή τη στιγμή, οι οικογένειες των παλληκαριών δεν είναι μόνες, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως εμείς.
Τώρα σώθηκαν .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...