Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Το Τζοκερ έπεσε πρόωρα στο παπαδαριό του Ρέθυμνου.



Κληρονόμος μιας πολύ μεγάλης περιουσίας, ενός επιχειρηματία από το Ρέθυμνο που απεβίωσε πριν από περίπου δυο μήνες, βρέθηκε η Εκκλησία της πόλης.

Ακίνητα αλλά και μετρητά, περιήλθαν στην κυριότητα της Μητρόπολης κατόπιν επιθυμίας του 90χρονου, όπως την εκδήλωσε και προνόησε γι’ αυτό, στη διαθήκη που είχε συντάξει.

Σύμφωνα με τα “Ρεθεμνιώτικα Νέα”, το ακριβές ύψος της περιουσίας λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο τα μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπερβαίνουν το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ακίνητα στην πόλη του Ρεθύμνου- και όχι μόνο- φαίνεται να είναι περισσότερα από έξι.
Ο ηλικιωμένος έλαβε την απόφαση να συντάξει τη διαθήκη του και να κληροδοτήσει μετά το θάνατό του όλη του την περιουσία στην τοπική Εκκλησία προ πενταετίας.
Ο 90χρονος ήταν για πάρα πολλά χρόνια επιχειρηματίας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου και δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια ενώ δεν είχε ούτε αδέλφια.
Όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μόνος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του συναίσθημα και σχέσεις με την Εκκλησία.
Εξάλλου, η Εκκλησία ήταν εκείνη που επέβλεπε τη φροντίδα του τουλάχιστον την τελευταία διετία κατά την οποία ήταν άρρωστος και ανήμπορος. Τώρα το πώς φρόντιζε έναν που μπορούσε να έχει …εκατό νοσοκόμες να του κάνουν αέρα με τόσα λεφτά που είχε, είναι άλλο θέμα.
Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν στο περιεχόμενο της διαθήκης ο 90χρονος είχε θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση της κληρονομιάς και αν είχε διατυπώσει επιθυμίες για την αξιοποίηση όλης ή μέρους της περιουσίας προς συγκεκριμένους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, εκκλησιαστικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...