Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οι τουρκόφιλοι ρουφιάνοι του ΝΑΤΟ πρόδωσαν τον Πρωτέα



Έχει κυκλωθεί από τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια νότια της Κύπρου. Σε στενή παρακολούθηση από τις τουρκικές φρεγάτες τέθηκε ήδη, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το υποβρύχιο «Πρωτεύς» (S-113), κλάσης «Γλαύκος» 209/1100, το οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην περιοχή. Οι τουρκικές φρεγάτες Goksu, Gelibolu και Yavuz έχουν εντοπίσει το ελληνικό υποβρύχιο (έτσι ή αλλιώς «προδόθηκε» η διαδρομή του αφού έχει εκδοθεί Subnote από το ΝΑΤΟ) καθώς δεν έχει αναλάβει ακόμα υπηρεσία στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Active Endeavour» (αυτό θα συμβεί στις 04.00 τα ξημερώματα) και δεν θεωρείται ότι βρίσκεται σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, αλλά σε εθνική. Οι τουρκικές φρεγάτες «κτυπούν» με τα σόναρ τους το ελληνικό υποβρύχιο το οποίο πάντως ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία του και γι αυτό η τουρκική συμπεριφορά είναι ακόμα πιο προκλητική: Επιχειρούν πρακτικά ανθυποβρυχιακή αποστολή και ενώ έχει «προδοθεί» η διαδρομή του. Μια πηγή ανέφερε ότι έχει προσεγγίσει το μοναδικό ελληνικό υποβρύχιο κι ένα τουρκικό υποβρύχιο το οποίος επίσης επιχειρεί στην περιοχή. Πιθανότατα είναι το υποβρύχιο «Dolunay» (S-352 κλάσης 209/1200) που εντοπίστηκε από τα σκάφη της «UNIFL» να ακολουθεί το ερευνητικό σκάφος «Barbaros», αν και μία πληροφορία αναφέρει ότι μπορεί να είναι το Type 209T2/1400 TCG Burakreis (S-359), ένα από τα καλύτερα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού και σαφώς υψηλότερων δυνατοτήτων από το «Πρωτεύς» (S-113) του ΠΝ.

Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο κορυφώνονται, αναμένεται να καταπλεύσει στην Πάτρα το Τουρκικό TCG ERDEK, το οποίο μάλιστα θα πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση και με ελληνικά πλοία.
Το πλοίο θα βρεθεί στην Πάτρα καθώς στο πλαίσιο της άσκησης «ΑΡΔΙΑΔΝΗ 2014», η δύναμη SNMCMG-2 υπό τον Ιταλό Διοικητή, Πλοίαρχο Giovanni Piegaza, θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμένα της Πάτρας από 05 έως 09 Νοεμβρίου 2014. Η δύναμη αποτελείται από το Ιταλικό πλοίο ITS AVIERE, το Γερμανικό FGS HOMBURG, το Τουρκικό TCG ERDEK, το Βρετανικό HMS GRIMSBY και το Ν/ΘΗ ΕΥΡΩΠΗ.
Σε ότι αφορά την άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 2014» αυτή θα γίνει από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου 2014, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και Πατραϊκού, και είναι πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου, που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση. Στην εφετινή άσκηση συμμετέχουν η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), η φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, το ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) ΚΑΛΥΨΩ, το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ, η κανονιοφόρος (Κ/Φ) ΚΑΣΟΣ, το Γαλλικό πλοίο FGS LYRE, το Βουλγαρικό BGR PRIBOY, καθώς και στοιχεία της ΔΥΚ, η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου (ΝΔΙ) και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...