Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Καλά τι περίμενε από ένα… Παπούλια ο Τσίπρας;



Σε κλίμα που «μυρίζει» εκλογές πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Σαμαρά και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον υποτίθεται Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη καθώς βλέπει να έρχεται ένας πολύ βαρύς πολιτικός χειμώνας λόγω των δυσμενών κυρίως εξελίξεων στο μέτωπο της οικονομίας και έχει να επιλέξει ανάμεσα στο να στήσει κάλπες μέσα στα… χιόνια ή να περιμένει την άνοιξη που θα την οδηγήσει στη συντριβή με το ΣΥΡΙΖΑ να χτυπά ακόμη και αυτοδυναμία.
Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο  Τσίπρας δήλωσε ότι πρότεινε στον κ. Παπούλια να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών πριν την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας,
Εισηγήθηκε επίσης, στο πλαίσιο της πρότασης που έκανε να συγκληθεί επειγόντως το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να διερευνηθεί η δυνατότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτητα στη νέα Βουλή. Κατά τον κ. Τσίπρα, οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν άμεσα «πριν την υπογραφή δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους μας».
Πιο προκλητικός όμως από ποτέ και σχεδόν υποταχτικός της Μέρκελ ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τουμπεκί και να υποκύψει σε εθνική συναίνεση με πρόφαση τα εθνικά προβλήματα!
Έτσι θα έχουν την ευχέρεια οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και οι εγχώριοι μηντιάρχες να δουν τα δάνειά τους να κουρεύονται και να ξεκινάνε από την αρχή τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής, αφού ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, οι ρυθμίσεις, όπως είπε ο κ. Δένδιας, αφορούν 180.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων ο συντριπτικός όγκος που ωφελούνται είναι μικρές (περίπου 165.000) και περίπου 900 είναι οι πολύ μεγάλες και μεταξύ αυτών είναι και αγροτικές επιχειρήσεις.
Στο νομοθέτημα περιλαμβάνονται και τα χρέη της κακής Αγροτικής Τράπεζας, ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ, και τα χρέη με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.
.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ “ΦΤΥΝΟΥΝ ΜΕ ΑΗΔΙΑ” ΤΟΝ ΔΗΛΩΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ


O Τσίπρας πληρώνει τον Σαμαρά με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσε ο ίδιος τον Παπανδρέου! [video]




Ερώτηση του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα στη Βουλή για την πορεία ερευνών για πέντε τράπεζες


Π. Καμμένος: Είναι “Νέα Δημοκρατα” αυτο που χειροκροτούν τον Βενιζέλο επειδή έκανε μισό δις δώρο στον Σάφα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...