Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Tι κάνει νιάου – νιάου στα ..κεραμίδια και δεν είναι ..γάτα ;



Γνωστή οικογένεια που διαπλέκεται με το πολιτικό σύστημα και ασχολείται με τα πετρέλαια από τη δεκαετία του 1950, έβγαλε παράνομα στο εξωτερικό 235.000.000 δολάρια(!) την επίμαχη περίοδο που παίζονταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Τα σχετικά εμβάσματα εμφανίζουν εντολέα ανύπαρκτο πλαστό πρόσωπο και πλαστό ΑΦΜ και είναι απορίας άξιον πως οι μηχανισμοί ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος, δεν εντόπισαν το… φαντομά που φυγάδευε στο εξωτερικό εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, όταν γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και ταλαιπωρείται κόσμος και κοσμάκης ακόμα και για ασήμαντα ποσά.
Οι ισχυρές διασυνδέσεις που έχει ο πετρελαϊκός αυτός όμιλος με το σύστημα, θα πρέπει να απασχολήσουν άμεσα τη Δικαιοσύνη, ενώ θα έπρεπε ήδη να κινηθούν διαδικασίες κατάσχεσης των 235.000.000 δολαρίων, πριν αυτά προλάβουν να πετάξουν σε φορολογικούς παραδείσους.
Γιατί στο τέλος, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα μείνουν με τα εξτρέ των κινήσεων των λογαριασμών, ενώ το επίμαχο ποσό θα έχει κάνει φτερά για να καταλήξει στην Σιγκαπούρη και σε άλλους ασφαλείς φορολογικούς παραδείσους.
Η Δικαιοσύνη καλείται επίσης να ελέγξει την προέλευση του τεράστιου αυτού ποσού. Πρόκειται σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν για μαύρο χρήμα από φοροδιαφυγή και από λαθρεμπόριο πετρελαίου με γειτονική χώρα.
Δεν αποκλείεται επίσης, να πρόκειται για πολιτικό χρήμα, αφού οι διασυνδέσεις της οικογένειας αυτής με το πολιτικό σύστημα είναι ισχυρές εδώ και πολλές δεκαετίες.
Πάντως το πρόσωπο που εμφανίζεται να καταθέτει τα σχετικά εμβάσματα στην τράπεζα για να βγουν έξω, είναι ο Νικόλαος Μακρής με ΑΦΜ 033333333. Όπως προκύπτει από τον έλεγχο, το πρόσωπο είναι ανύπαρκτο και το ΑΦΜ ψεύτικο.
Εντολέας των εμβασμάτων εμφανίζεται η εταιρεία Moil Coat Trading Co LTD που έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων γνωστής μεγάλης εταιρείας πετρελαιοειδών.
Από την έρευνα έχει προκύψει, ότι πραγματική δικαιούχος των επίμαχων λογαριασμών είναι πασίγνωστη εταιρεία καυσίμων και πετρελαιοειδών.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες μέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στον οικονομικό εισαγγελέα, που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος.
Στην περίπτωση κατά την οποία τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνται, αναμένεται η άσκηση κακουργηματικών διώξεων με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουν τα έσοδα του δημοσίου, ενώ δεδομένη θεωρείται και η επιβολή μεγάλου προστίμου στην εταιρεία στην οποία θα γίνει και εξονυχιστικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενέχεται και σε άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και λαθρεμπορίας πετρελαίου.
Στην περίπτωση κατά την οποία το επίμαχο ποσό προέρχεται από λαθρεμπόριο πετρελαίου, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν και προφυλακίσεις όσων εμφανίζονται στη διοικητική πυραμίδα της εταιρείας.

Χάρισαν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε Βαρδινογιάννη και Λάτση


 

ΠΕΡΙΕΡΓΟ (;) ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ jodigraphics.net




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...