Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ιωάννα Βάη….Πουλούσε …ζαχαρόνερο για ….κολλαγόνο.



Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και τριών μηνών -η οποία είναι εξαγοράσιμη- καταδίκασε το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την παρουσιάστρια Ιωάννα Βάη για το... ζαχαρόνερο που «πλάσαρε» μέσω διαδικτύου ως κολλαγόνο αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη! Η απάτη θα κοστίσει ακόμη πιο ακριβά στη «διατροφολόγο των επωνύμων», η οποία παράλληλα παρίστανε τη γιατρό, καθώς καταδικάστηκε να πληρώσει και χρηματική ποινή ύψους 11.500 ευρώ. Η 44χρονη κρίθηκε την περασμένη βδομάδα ένοχη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, εμπορικών σημάτων, αλλά και πλαστογραφία μετά χρήσεως και νοθεία τροφίμων, όλες τελεσθείσες κατ' εξακολούθηση....
Ωστόσο η ίδια δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ιωάννα Βάη είχε πλαστογραφήσει την ετικέτα των γνωστών προϊόντων collagen Pro-active, την οποία επικολλούσε σε φιάλες που έμοιαζαν με τις αυθεντικές και τις γέμιζε με νοθευμένο προϊόν, αποτελούμενο κυρίως από... ροδόνερο και λίγες σταγόνες κολλαγόνου προκειμένου να αποκτήσει τη γεύση του γνήσιου προϊόντος!

Εταιρίες-μαϊμού

Παράλληλα η παρουσιάστρια είχε στήσει εταιρίες-μαϊμού με ανύπαρκτα ΑΦΜ, μέσω των οποίων πουλούσε τα προϊόντα της, τα οποία προωθούσε με διαφημίσεις σε ιστοσελίδες. Έτσι είχε καταφέρει να εξαπατήσει εκατοντάδες καταναλωτές, οι οποίοι πίστευαν πως έχουν βρει τη μεγάλη ευκαιρία να προμηθεύονται τα επώνυμα και αξιόπιστα προϊόντα στη μισή τιμή από την κανονική, που είναι 250 ευρώ! Στην πραγματικότητα όμως αγόραζαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους!
Τελικά η δράση της 44χρονης παρουσιάστριας και διατροφολόγου αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα άτομα που είχε εξαπατήσει επικοινώνησε με την εταιρία που διακινεί το collagen Pro-active για να διαμαρτυρηθεί. Η εταιρία, αφού έλεγξε τα σκευάσματα και διαπίστωσε ότι ήταν «μαϊμού», κατήγγειλε το περιστατικό στην Οικονομική Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Τον Ιούνιο του 2014 η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της 44χρονης στην Αθήνα, όπου βρήκε και κατάσχεσε 165 μπουκάλια χωρίς ετικέτα, δύο μπουκάλια με υγρή ουσία, μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας, σημειώσεις και διπλότυπα εισιτηρίων δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και έξι σφραγίδες δημόσιων νοσοκομείων, γιατρών, ακόμη και μία φιλανθρωπικού ιδρύματος! Οι αστυνομικοί επίσης έκαναν έρευνα στους χώρους μιας εταιρίας στο Κολωνάκι, που φέρεται ότι ανήκει στην αδελφή της παρουσιάστριας. Εκεί βρήκαν πλαστά πτυχία Ιατρικής, μία πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διάφορα διαφημιστικά έντυπα, ένα φορητό υπολογιστή και έναν εκτυπωτή που χρησιμοποιούνταν για την πλαστογράφηση των ετικετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσιάστρια φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς πως αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ για τα πλαστά πτυχία και τις σφραγίδες επικαλέστηκε την... εμμονή της για την ιατρική επιστήμη! Ισχυρίστηκε ακόμη ότι στην αρχή αγόραζε προϊόντα που ήταν κοντά στην ημερομηνία λήξης τους σε οικονομική τιμή, τα οποία στη συνέχεια μεταπουλούσε μέσω ιστοσελίδων προσφορών. Στην πορεία όμως αποφάσισε να τα... αραιώνει για να αποκομίζει μεγαλύτερο κέρδος!
«Ηταν μεγάλος κίνδυνος»
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, γιατί έχει εκλείψει ευτυχώς ένας μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Αυτή η κυρία πουλούσε ζαχαρόνερο με δική μας πλαστογραφημένη ετικέτα και τα στοιχεία της εταιρίας μας. Ο καταναλωτής νόμιζε ότι αγόραζε collagen Pro-active, που είναι το καλύτερο και πιο ελεγμένο προϊόν της αγοράς, αλλά έπαιρνε ζαχαρόνερο! Μας πήρε πελάτης και μας είπε ότι το προϊόν μας είναι χάλια. Οταν το πήραμε για να το αντικαταστήσουμε, καταλάβαμε ότι υπάρχει θέμα» δήλωσε στην «Espresso» ο εκπρόσωπος της εταιρίας που διακινεί το προϊόν κολλαγόνου Γιώργος Τσουκαλαδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τις αστυνομικές Αρχές για την ταχύτητα με την οποία έδρασαν.
Όπως επισήμανε ο ίδιος, από την κατανάλωση του προϊόντος-μαϊμού «θα μπορούσε να προκληθεί διαβητικό σοκ σε διαβητικούς ή αλλεργίες σε ευπαθείς ανθρώπους. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ψωνίζουν από το φαρμακείο της γειτονιάς ή από όπου υπάρχει το ειδικό σήμα της εταιρίας ότι είναι εκπρόσωπος στο online κατάστημα που το πουλάει».

Πηγή

Η Τηλεοπτική απατεώνισσα Ιωάννα Βάη πούλαγε (από sites) ζαχαρόνερο για ... κολλαγόνο



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την είχαν πιάσει και με ένα πλαστό 500 ευρω παλαιότερα

Ανώνυμος είπε...

σιγα τα λαχανα 10 πισοκωλητα καμια 20αρια πιπες και βγηκε η ζημια Απο πουτανες γεματη η πιατσια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...