Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

14 εκατ. Ευρώ για …κονσερβοκούτια .



Ίσως να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μοιράσει το δημόσιο 14 εκατ. ευρώ στους ημέτερους και τον βρήκε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη.
Με δικαιολογία το κατ΄επείγον του θέματος για  την δημιουργία των χώρων πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα προαποφασισμένο δήθεν διαγωνισμό μόλις 9 ωρών για να προμηθευτεί τα κοντέινερ και «χτίσει» τους καταυλισμούς. Απέδειξε έτσι ότι όταν… θέλει μπορεί.
Έτσι μετά από πολύμηνη αδιαφορία και ελληνικό ωχαδερφισμό όπου αφήναμε μετανάστες και πρόσφυγες να λιάζονται η Κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά τρέχει πανικόβλητη στο παραπέντε προσπαθώντας να σπάσει το φράγμα του ήχου. Στη βιασύνη τους όμως αυτή φαίνεται όμως ότι καταλύεται η διαφάνεια και ο ανταγωνισμός.
Χθες 2 Φεβρουαρίου αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει διαγωνισμό για την προμήθεια των 1150 μεταφερόμενων οικίσκων τύπου κοντέινερ επιφάνειας εκάστων 25τ.μ για την προσωρινή στέγαση προσφύγων τρίτων χωρών. Τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού περιλαμβάνονται μάλιστα σε 66 σελίδες.
Το καταπληκτικό όμως είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε χθες έληγε και χθες καθώς οι ενδιαφερόμενοι εντός της ημέρας να καταθέσουν τις προσφορές τους. Το επίσης καταπληκτικότερο είναι ότι ο διαγωνισμός παρ’ ότι αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου δεν είναι ανοιχτός προς όλους αλλά αφορά μόνο 7 εταιρίες οι οποίες αναφέρονται και ονομαστικά. Για του λόγου του αληθές δέστε ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...