Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κυνήγησαν το χοντρογούρουνο στην Κω.



Τελείωσε η υπομονή του κόσμου – Δεν τους αφήνουν πλέον ούτε να κυκλοφορήσουν – Οργή κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κω - Κάτοικοι δεν άφησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε να προσγειωθεί - Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων .
Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στο νησί της Κω, καθώς από το πρωί δεκάδες κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα και την προγραμματισμένη επίσκεψη του Καμμένου
Οι οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για στρατόπεδο συγκέντρωσης  στο νησί της Κω, εν αναμονή της άφιξης του. Τα πνεύματα, ωστόσο, οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν το ελικόπτερο του υπουργού πλησίασε το σημείο, όπου ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί. 
Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που θα μετέφερε τον Πάνο Καμμένο στην Κω δεν κατάφερε να προσγειωθεί ποτέ στο προκαθορισμένο σημείο, καθώς έγινε αντιληπτό από τους οργισμένους διαδηλωτές.
Μόλις οι συγκεντρωμένοι είδαν το ελικόπτερο ξεκίνησαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.
Η ατμόσφαιρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε αποπνικτική και για λόγους ασφαλείας, ο πιλότος έκανε στροφή προς της Λέρο. στις 9 παρά το ελικόπτερο του υπουργού φτάνει πολύ κοντά στο σημείο και τα ΜΑΤ ρίχνουν μια φωτοβολίδα προκειμένου να ενημερώσουν το πιλότο για το ακριβές σημείο προσγείωσης. Όμως, το ελικόπτερο δεν προσγειώνεται ποτέ, καθώς δεκάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι βρίσκονται εκεί, με την ατμόσφαιρα  να είναι ιδιαίτερα τεταμένη.
Το ελικόπτερο τελικά προσγειώνεται για λίγα λεπτά σε ένα παροπλισμένο στρατόπεδο με ανοιχτές τις μηχανές. Δίπλα στο στρατόπεδο βρίσκεται ένα ακόμη οικόπεδο που εξετάζεται να μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για λαθρομετανάστες  . Μετά την ολιγόλεπτη προσγείωση... του υπουργού στην Κω... το ελικόπτερο απογειώνεται και πάλι και κάνει στροφή προς την Λέρο.
Επειδή φοβήθηκαν πιθανή αντίδραση των κατοίκων με την άφιξη του έστειλαν το πρωί μια διμοιρία των ΜΑΤ με C130 στο νησί. Συγκεκριμένα, μια διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε στις 7:15 στην Κω, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του χοντρογούρουνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...