Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πάει για …Αύγουστο η….. αξιολόγηση.



Ενώ η «κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός» επικρίνουν το «κουαρτέτο» των δανειστών πως δεν λέει ξεκάθαρα τι μέτρα θέλουν για να κλείσει η αξιολόγηση, έρχεται μία ανάλυση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πει πως στη φάση αυτή απαιτούνται περικοπές κρατικών δαπανών και όχι αυξήσεις φόρων και εισφορών, όπως προτείνει η Αθήνα για το Ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της, τα οφέλη από εισπράξεις φόρων και εισφορών είναι προσωρινά και γυρίζουν μπούμερανγκ, ενώ προκρίνουν στη θέση τους μειώσεις κρατικών δαπανών μέχρι να ανακάμψουν η οικονομία και τα δημόσια έσοδα.
Το κουαρτέτο των Θεσμών αναβάλλει την επιστροφή του στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων, μέχρι να προτείνει η ίδια όσα θέλουν να ακούσουν!
Οι δανειστές απέφυγαν την περασμένη εβδομάδα να υπαγορεύσουν τα νέα μέτρα που θέλουν να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να τα προτείνει … από μόνη της!
 «υπάρχει ακόμη μεγάλο κενό ανάμεσα σε αυτά που ζητάμε και το τι έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα» και δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων εάν δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις…..
Το χειρότερο όμως είναι πως συνδέουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τις δόσεις και μόνον, κάτι που δείχνει ότι μπορεί «οι διαπραγματεύσεις μπορεί να κρατήσουν μήνες» αφού, όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος «δεν βλέπω πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες για την Ελλάδα ως τον Ιούνιο».
Ο υπουργός Οικονομικών «πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος, διότι αν πάμε το Μάιο και τον Ιούνιο καήκαμε».

Ακόμη δεν έπιασε τον.. πάτο. Έχει και άλλο …βάθος.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τότε θα τρέχουμε με τις αναθυμιάσεις του ρεζερβουάρ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...