Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λές.



Ρωσοτουρκικός πόλεμος; Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "η Άγκυρα σκοπεύει να προστατέψει το Χαλέπι" (το οποίο ανήκει σε ξένο κράτος, τελείως συμπτωματικά!) υποστηρίζοντας πώς αποτελεί ...ιστορικό χρέος για την Τουρκία! "Θα κάνουμε το ιστορικό μας χρέος στα αδέρφια μας από το Χαλέπι και θα προστατέψουμε τις πόλεις μας, Sanliurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş (όπως κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου), τώρα θα υπερασπιστούμε το ηρωικό Χαλέπι. Πίσω από τους αμυνόμενους είναι η Τουρκία" είπε ο Α.Νταβούτογλου σε συνάντηση του AKP. Ταυτόχρονα, ο Ρ.Τ.Ερντογάν, συγκάλεσε εκτάκτως Συμβούλιο Ασφαλείας στην Άγκυρα στις 4.30 τοπική ώρα με θέμα "τους πρόσφυγες, τις εξελίξεις στην περιοχή και τις επιχειρήσεις κατά του PKK"!
 Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το παρών έδωσαν οι Α.Νταβούτογλου - o οποίος ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ολλανδία, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar, ο υπουργός Εσωτερικών Efkan Ala, και ο διοικητής της ΜΙΤ Hakan Fidan.
 Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Numan Kurtulmus, ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως η Τουρκία προετοιμάζεται για επίθεση από την Συρία!
 "Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε Λαττάκεια, Ιντλίμπ, Χάμα και τις χερσαίες επιχειρήσεις προς τα τουρκικά σύνορα. Περιμένουμε 600.000 πρόσφυγες... Προτεραιότητα μας είναι να φιλοξενήσουμε τους Σύρους πρόσφυγες έξω από την Τουρκία" τόνισε.
 Πρακτικά αυτό σημαίνει εισβολή με το πρόσχημα δημιουργίας ζώνης ασφαλείας!  Οκτώ τουρκικές ταξιαρχίες, εκ των οποίων οι τρεις θωρακισμένες και οι πέντε μηχανοκίνητες, αναμένουν να διαβούν τον Ρουβίκωνα.  Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Αεροπορία. Θα τολμήσουν να σηκώσουν μαχητικά οι Τούρκοι; Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα... Τίποτα δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την κατάρριψή τους, αν και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο διατείνεται ότι "Έχει τα κατάλληλα αντίμετρα για τους S-400".
pronews.gr







Κολοσσιαία δύναμη κινητοποιεί η Ρωσία στον απόηχο της μεταφοράς στρατευμάτων της Σ.Αραβίας και της Βρετανίας στην Ιορδανία ενώ το ΝΑΤΟ "κατεβαίνει" Αιγαίο με το πρόσχημα του προσφυγικού. Ολόκληρος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας με όλες τις μονάδες επιφανείας αντιτορπιλικά, φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια τα οποία διαθέτουν βαλλιστικούς πυραύλους έχουν κινητοποιηθεί.

Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 8.500 στρατιώτες, 900 στρατιωτικά οχήματα, 50 πολεμικά πλοία, 200 μαχητικά και ελικόπτερα.

40 μαχητικά, βομβαρδιστικά, μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα από την 4η Δύναμη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Νότιας Διοίκησης μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση του Kuban.

Στην πρωτοφανή στρατιωτική κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος οκτώ διαφορετικοί τύποι αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...