Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Θα τους δώσουμε και στολές;



Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΛαθροΜεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Μιλώντας σε σταθμό ανέφερε ότι με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται εν τω μεταξύ τα hot spots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, όπως αποφασίστηκε την Κυριακή σε διυπουργική σύσκεψη.
Εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και λαθρομεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 – 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.
Επιπλέον δήλωσε ότι μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 – 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.
Είπε μάλιστα ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.
Πως έβγαλε τώρα τα νούμερα είναι ένα θέμα.
Ο Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι θεωρεί ότι υπάρχει ο κίνδυνος να βγούμε εκτός Σένγκεν «εγκλωβιστούμε στο μεταναστευτικό και να βρεθούμε με χιλιάδες ανθρώπους χωρίς χαρτιά που να μην ξέρουμε τι να τους κάνουμε και πώς να τους ελέγξουμε ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...